16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
СФУЖО запросила на літературно-дослідницьку подію про життєвий шлях Олени Пчілки
СФУЖО запросила на літературно-дослідницьку подію про життєвий шлях Олени Пчілки

СФУЖО запросила на літературно-дослідницьку подію про життєвий шлях Олени Пчілки

Освітня референтура Світової федерації українських жіночих організацій (СФУЖО) запросила на віртуальну подію «Олена Пчілка – письменниця і феміністка», яка відбудеться 2 червня.

Як передає Укрінформ, про це СФУЖО повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

«Українки – це сильні та талановиті, наполегливі та працьовиті, розумні й дуже впливові жінки, які багато сторіч змінювали історію не лише власної держави, а й усього світу. Олена Пчілка, відома під справжнім ім'ям Ольга Петрівна Косач, є яскравим прикладом такої жінки. Вона була не лише українською письменницею, мамою, освітянкою, а й меценаткою, перекладачкою, етнографкою, фольклористкою, публіцисткою та громадською діячкою. Її вклад у розвиток української культури та науки важко переоцінити», – йдеться в дописі.

За організацію та участь у заході відповідають Союз українок Австралії, штат Вікторія, Літературний клуб Мальви, Австралія, Українська жіноча ініціатива в ОАЕ.

Особливі гості: Літературно-меморіальний музей Лесі Українки у Звягелі; кандидат філологічних наук, доцент Полтавського університету економіки і торгівлі Віта Сарапин; доктор філологічних наук Полтавського Національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка Світлана Ленська.

«Запрошуємо вас на захоплюючу літературно-дослідницьку подію, де розглянемо життєвий шлях Олени Пчілки, її значний культурний спадок та внесок у формування українського жіночого руху, громадську діяльність і освітню справу», – йдеться в анонсі.

Зауважується, що особливу увагу буде приділено твору «Товаришки».

Захід розпочнеться 2 червня о 12:00 за Києвом (19:00 за Мельбурном) на платформі Zoom за посиланням. Meeting ID: 895 4803 4738, Passcode: 892796.

Нагадаємо, СФУЖО оголосила прийом заявок на здобуття стипендії імені  відомої діячки української діаспори Анни Кісіль за вивчення української мови. 

Источник материала
Поделиться сюжетом