16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Так роблять майже всі: чому не можна зберігати одяг в пакетах для сміття
Так роблять майже всі: чому не можна зберігати одяг в пакетах для сміття

Так роблять майже всі: чому не можна зберігати одяг в пакетах для сміття

Інколи для зберігання сезонного одягу використовують пакети для сміття. Це може здаватися логічним варіантом захисту від пилу чи молі. Також у багатьох є традиція віддавати речі родичам чи благодійним організаціям, і зазвичай такий одяг складають саме у великі, місткі та зручні пакети.

Насправді фахівці застерігають, що подібна звичка має більше шкоди, ніж користі. Чому не можна класти одяг у пакети для сміття, розповіли експерти House Digest.

Чому одяг не можна зберігати у пакетах

Зберігання одягу в мішку для сміття може призвести до появи цвілі або пожовтіння. Тож не варто використовувати пластикові пакети для зберігання сезонного одягу, є інші способи уникнути захаращеної шафи, не зіпсувавши речі.

Якщо ви переїжджаєте або шукаєте простий спосіб перевезти свій одяг, сміттєві та поліетиленові пакети будуть прийнятним варіантом – за умови, що ви швидко витягнете і складете речі у шафу.

Внаслідок тривалого зберігання почне утворюватися цвіль. Причина очевидна і проста: вологість та відсутність циркуляції повітря.

Як позбутися цвілі

Однак якщо неприємність вже трапилася, і на одязі з’явилася пліснява чи волокна почали жовтіти – є простий спосіб виправити ситуацію. Змішайте перекис водню з водою і замочіть одяг приблизно на 45 хвилин, перш ніж випрати його в холодній воді та розвісити сушитися.

Для боротьби зі стійкими плямами допоможе додавання харчової соди в розчин і м’яке чищення щіткою.

Де зберігати одяг

Замість мішків для сміття придбайте пластикові баки для зберігання одягу. Щоб заощадити простір, варто розглянути пластикові контейнери, які можна засунути під ліжко.

Коли у вас є потрібні контейнери, переконайтеся, що ви не переповнюєте їх. Якщо кришка не повністю закрита або ємність для одягу не повністю застібнута на блискавку, є ризик пошкодження речей шкідниками або вологою. Можна додатково захистити свої контейнери, вистеливши їх лляними простирадлами або помістивши всередину пакетики з силікагелем.

Раніше OBOZ.UA розповідав, чому жовтіє одяг у шафі та як уникнути неприємних плям.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом