16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Цей рецепт влітку шукають усі: шоколадно-банановий чізкейк вашої мрії
Цей рецепт влітку шукають усі: шоколадно-банановий чізкейк вашої мрії

Цей рецепт влітку шукають усі: шоколадно-банановий чізкейк вашої мрії

Влітку не завжди хочеться пекти смачності, саме через підвищену температуру за вікном. Духовка газова особливо додасть градусам на кухні. Натомість можна приготувати десерт без випічки.

Бананово-шоколадний чізкейк саме те, що вам потрібно, а ще це фантастично смачно. Рецептом та інструкцією із застосування поділилася Юлія Віліч в Instagram.

Основа на форму 18 см у діаметрі.

  • 200 г печенья по типу топленого молока;
  • 80 г розтопленого вершкового масла кімнатної температури.

Сирно-банановий десерт. Фото: Instagram

Печиво потрібно подрібнити на дрібну крихту блендером або скалкою. Додати вершкове масло|мастило|, вимішати і викласти до підготовленої форми (форма обернута ацетатною плівкою). Поставити у холодильник на півгодини.

Готуємо баноново-сирну масу

  • 110 г шматочків банана;
  • 100 мл жирних вершків від 30%;
  • 1 ст. л лимонного соку (щоб банани не темніли);
  • 200 г вершкового сиру;
  • 40 г цукрової пудри;
  • 5 г желатину замоченого у 30 мл води.

Сирно-банановий десерт. Фото: Instagram

Шматочки бананів, лимонний сік та вершки сблендеруємо до однорідності. Додаємо трохи куркою (за бажанням) для кольору. З'єднуємо сир, пудру та бананово-вершкову масу. Сблендеруємо. Ставимо убік.

Шоколадно-творожная масса

  • 80 г молочного шоколаду;
  • 130 г жирних вершків від 30%;
  • 20 г цукрової пудри;
  • 200 г вершкового сиру;
  • 5 г желатину замоченого у 30 мл води.

Сирно-банановий десерт. Фото: Instagram

Вершки підігріваємо, але не кип'ятимо. Заливаємо шоколад та перемішуємо до однорідності. Як тільки маса стане кімнатною температурою, додаємо сир і пудру. Сблендеруємо.
Далі до обох мас додаємо розтоплений желатин кімнаті температури, ретельно перемішуємо. Викладаємо маси у форму хаотично, як на відео. Ставимо в холодильник до повного застигання.

Вони хочуть

  • 130 мл води;
  • 20 мл лимонного соку;
  • 40 г цукру;
  • 7 г желатину замоченого у 40 мл води.

Цукор, воду та лимонний сік проварюємо до повного розчинення цукру. Даємо сиропу охолонути протягом 3 хв, додаємо желатин. Перемішуємо желе віночком. На чиз викладаємо шматочки бананів (потрібно два невеликі банани), зверху заливаємо желе, воно має бути кімнатної температури. Відправляємо в холодильник до застигання желе.

Сирно-банановий десерт. Фото: Instagram

Раніше ми повідомляли про рецепт хрустких курячих стрипсів на вечерю: найправильніший рецепт, який мало де є.

Источник материала
Поделиться сюжетом