16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Дубліні українців запросили на зустріч з письменницею Софією Андрухович
У Дубліні українців запросили на зустріч з письменницею Софією Андрухович

У Дубліні українців запросили на зустріч з письменницею Софією Андрухович

Благодійна організація «Українська дія в Ірландії (Ukrainian Action in Ireland) запросила любителів літератури на зустріч з українською письменницею Софією Андрухович, що відбудеться 26 травня.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Ukrainian Action in Ireland.

«Під час зустрічі з авторкою поговоримо про витоки творів і втілення задумів, послухати фрагменти з найновішого роману «Катананхе» і поспілкуватися про життя і літературу», – повідомили в організації.

Софія Андрухович є авторкою 7 книг : «Літо Мілени» 200, «Старі люди» 2003, «Жінки їхніх чоловіків» 2005, «Сьомга» 2007, «Фелікс Австрія» 2014, «Амадока» 2019 та «Катананхе» 2024.

Роман «Фелікс Австрія» здобув премії «Книга року ВВС» у 2014 році, літературну премію імені Йозефа Конрада-Коженьовського, Польща/Україна у 2015 році та ін.

Роман «Амадока» (2020), який торкається сучасної війни з Росією, сталінських репресій і Голокосту в Україні, було відзначено премією ім. Шолом-Алейхема (2023) та ім. Германа Гессе, Німеччина (2024).

Твори Софія Андрухович перекладені англійською, польською, німецькою, чеською, французькою, угорською, чеською, сербською та іншими мовами.

Зустріч з письменницею розпочнеться у неділю о 12:00 в Ukraine Community Centre Rathmines, Dublin. Реєстрація доступна за посиланням або через додаток MindBody.

Нагадаємо, у бібліотеці «Kerry Library» у місті Тралі (графство Керрі, Ірландія) відкрили Українську книжкову поличку, яка стала вже третьою в Ірландії.

Фото: meest-online.com

Источник материала
Поделиться сюжетом