16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Україна збільшила обсяг перевезень зерна залізницею до Словаччини
Україна збільшила обсяг перевезень зерна залізницею до Словаччини

Україна збільшила обсяг перевезень зерна залізницею до Словаччини

Обсяг передачі зернових вантажів залізничним транспортом через українсько-словацькі прикордонні переходи у травні зріс на 36% у порівнянні з показником попереднього місяця. Такі дані оприлюднив заступник директора департаменту технології перевезень та комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, повідомляє Rail.insider.

«Наразі до Словаччини у середньому на добу передається 39,3 вагона із зерном. Це на 10,4 одиниці на добу (на 36,2%) більше, ніж у квітні», - уточнив фахівець.

Водночас до інших країн обсяг передачі зернових залізничним транспортом скоротився. Так, через українсько-польські прикордонні переходи наразі рухається 70,2 вагона на добу - на 7,8 одиниці на добу (на 10%) менше порівняно із квітнем.

На 10,2 вагона (на 31,5%) скоротився середньодобовий обсяг передачі зернових до Угорщини. Наразі показник становить 22,2 одиниці на добу. Кількість вагонів із зерном, що прямують щодоби до Румунії, зменшилася на 22,9 одиниці (на 48,5%). Теперішній показник становить 24,3 вагона на добу.

«Загальний показник середньодобової передачі зернових вантажів і макухи становить 250 вагонів на добу. Упродовж 19 діб травня обсяг зменшився на 22 вагони на добу (8,1%)», - додав В. Ткачов.

Источник материала
Поделиться сюжетом