16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні відбулась масштабна аграрна виставка День Поля “Agro Challenge” 2024
В Україні відбулась масштабна аграрна виставка День Поля “Agro Challenge” 2024

В Україні відбулась масштабна аграрна виставка День Поля “Agro Challenge” 2024

Відбулася важлива подія у розвитку АПК у сучасних умовах — масштабна виставка День Поля “AGRO CHALLENGE” 2024 . Agronews.ua ексклюзивно для своїх читачів поспілкувався з учасниками, аграріями та посадовцями про виклики та можливості для українських фермерів у воєнні часи та чому так важливо проводити подібні заходи.

Серед інших на виставці Agro Challenge був присутній перший заступник голови Київської ОДА Микола Бойко. Він подякував організаторам та всім учасникам, що подія відбувається саме на Київщині, у серці нашої країні. Також він зауважив, що війна принесла багато горя українському народу, але це не привід опускати руки та зупинятися.

“Війна — це не тільки погано, але й це певні можливості. Ми маємо користуватися можливостями, які нам дає сьогоднішній день. Виставка, яка сьогодні відбувається, – це можливість для аграрного бізнесу ознайомитись з тими новими технологіями, які тут можна подивитися, ознайомитися з технікою, поспілкуватись з партнерами, можливо, знайти нових партнерів, залучити досвід інших організацій, поділитися своїм досвідом”, – відзначив Микола Бойко.

За його словами, це дасть можливість спланувати власне виробництво таким чином, щоб воно було більш конкурентоспроможним, більш дохідним.

Одним із учасників Agro Challenge став відомий німецький бренд, який був заснований компанією Schneider, – торговельна марка Eisen Löwe, з якою зараз спільно запущено проект їхньої техніки на українському ринку.

“Це преміальна техніка, яка буде доступна нашим фермерам. Аналогів українських виробників на сьогоднішній день поки ще немає, тобто ми будемо перші. Це повністю автономна гідравлічна система”, – зазначив представник компанії SunFloroMash Владислав.

На даному Дні поля AGRO Challenge компанія BEDNAR з дилерами АМАКО, НФМ АГРО та Тайтен Машинері представила достатньо широкий ряд техніки. Представлено технологічні рішення для основного, комбінованого, передпосівного, смугового та міжрядного обробітку ґрунту, а також посіву за традиційною чи мінімальною технологіями та новинку цього року сівалку для смугового посіву.

На Agro Challenge було представлено новинку для ринку України – сівалку для смугового посіву Matador. Представник компанії Bednar Володимир спеціально для agronews.ua розповів про її особливості.

“По-перше це шестиметрова сівалка, яка сіє широкий спектр культур. Основна фішка – це смуговий посів, а також посів по традиційній та мінімальній технології. Матадор має декілька фішок. Основна із них – це те, що два ряди лап мають гідравлічний захист окремо кожної стійки. Також це пластиковий бункер загальним об’ємом 5000 л, двобункерна система. Її особливістю є те, що бункер під надлишковим тиском. Наступною особливістю є те, що прикочуючий шийний каток, який розміщений поза робочими стійками, розміщений в нас в два ряди”, – розповів Володимир.

Виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад, Іван Слободяник також відзначив важливість живого спілкування та необхідність проведення подібних заходів.

“Сьогодні особливо важлива саме технічна складова, оскільки в цих умовах, що ми перебуваємо, потрібно адаптуватися до змін, які відбуваються, і дуже уважно слідкувати за новаціями на ринку механізації”, – сказав він.

Ольга Трофімцева, незалежний експерт в галузі АПК, в.о. Міністра агрополітики у 2019 р., із задоволенням розповіла про свої неймовірно позитивні враження від заходу, відзначивши важливість офлайну таких заходів для ефективної комунікації та пошуку чогось нового.

Також вона зауважила, що вважає заходи, пов’язані із розвитком АПК України, вкрай важливими та необхідними, навіть у воєнних умовах.

“АПК сьогодні — це без перебільшення основний сектор, який тягне, рятує нашу економіку, який продовжує працювати попри всі виклики та обмеження. Відповідно ми маємо робити все можливе, в тому числі і такі заходи, для того, щоб цей АПК продовжував не просто працювати й виживати, як зараз, а все таки попри все і розвиватися, і тримати національну економіку”, – впевнена пані Ольга.

Agronews.ua із перших вуст дізнавалося, чим корисна дана виставка саме для українських аграріїв. Своїм враженням поділився Григорій Шамрицький.

“Ця подія дуже важлива для фермерів, адже ти можеш вживу не просто побачити дану техніку, яка тут представлена (а це сотні одиниць як українських, так і іноземних виробників техніки), а і безпосередньо побачити, як вона працює в конкретних польових умовах, порівняти її з іншими конкурентами і прийняти виважене, здорове, важливе рішення перед тим, як придбати цю техніку”, – розповів Григорій.



Перегляди: 0
Источник материала
Поделиться сюжетом