23 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Навіщо переплачувати Apple? Як зробити смартфон Android схожим на iPhone
Навіщо переплачувати Apple? Як зробити смартфон Android схожим на iPhone

Навіщо переплачувати Apple? Як зробити смартфон Android схожим на iPhone

Кілька простих порад для тих, хто хоче, щоб його гаджет мав інакший вигляд.

Android пропонує широкі можливості налаштування, що дають змогу контролювати зовнішній вигляд телефону. Користувачі навіть можуть зробити свої гаджети схожими на iPhone, що коштують близько 1000 доларів. Детальну інструкцію опублікувало видання Аndroid Рolice.

Чи реально зробити Android-пристрій схожим на iPhone?

Так, це цілком реально, хоча Apple не поширює своє програмне забезпечення (ПЗ) серед інших виробників, як це робить Google. Встановити iOS, звісно, не вийде, тож найкращий варіант — це заміна головного екрана, пакетів значків і тем.

Зрозуміло, що заміна головного екрана, як у iPhone, може змінити зовнішній вигляд телефону Android, але не його роботу. Значок веб-браузера може виглядати так само, як у Safari, але це не означає, що на смартфоні з'явиться браузер Apple.

Сторонні програми запуску, додатки та теми з Google Play Store не потребують рутування або злому. Однак вони містять рекламу, яка може дратувати. Деякі програми можуть вимагати оплати за видалення реклами або доступ до преміум-версії. Крім того, програми запуску обмежені домашнім екраном і екраном блокування і не впливають ні на що інше. Налаштування та меню файлового менеджера залишаться колишніми.

Встановлення робочого столу iPhone

Програми запуску дають змогу персоналізувати галерею додатків і головний екран телефона. Можна буде змінювати значки, додавати віджети та змінювати макет. Більшість програм запуску мають налаштування персоналізації екрана блокування та Центр управління. Nova та Apex Launcher Pro є одними з найкращих лаунчерів (робочих столів) для Android.

Якщо зробити сторонню програму запуску додатком на головному екрані за замовчуванням, вона працюватиме коректно. Якщо відмовитися від цього, телефон запропонує вибрати основний домашній екран або повернутися до налаштувань за замовчуванням.

Можливо, доведеться відключити додаток Digital Wellbeing, оскільки на деяких телефонах може повернутися початковий головний екран. Більшість сторонніх програм вимагатимуть дозволу для запуску. Після надання відповідних дозволів, потрібно буде прийняти умови угоди про використання. Ці додатки автоматично відкривають домашню сторінку додатків за замовчуванням, що дає змогу вибрати їх як основний додаток для заміни домашнього екрана.

Galaxy Themes запропонує теми, як у iPhone
Фото: Скриншот

Завантаження тем і пакетів значків, як у iPhone

Теми — це стилі або дизайни, які перетворюють користувацький інтерфейс смартфона, включно зі значками, шпалерами та меню. Перетворення може бути непомітним, якщо телефон перебуває в темному режимі, тому його доведеться деактивувати. Користувацькі панелі запуску дадуть змогу взаємодіяти з додатками на домашньому екрані та екрані блокування, а також налаштовувати переходи сторінок, макет і швидкі налаштування, додавати віджети, щоб персоналізувати екран.

Якщо користувач не хоче повністю переробляти головний екран або користувацький інтерфейс, можна завантажити пакет значків. Власники Samsung можуть завантажити значки додатків із Galaxy Themes. Власники смартфонів від інших виробників знайдуть пакети в Google Play Store.

Встановлення додатків-двійників, як у iOS

Закрита екосистема Apple унеможливлює встановлення додатків iOS. Хоча деякі сторонні розробники заявляють, що у них є додатки, як для iOS, видання не рекомендує їх встановлювати, оскільки вони зазвичай містять шкідливе ПЗ. Як безпечну альтернативу варто завантажувати додатки з офіційних магазинів.

Наприклад, AirMessage може працювати, пропонуючи обмежений досвід iMessage. Що стосується службових додатків, то в Play Store є десятки калькуляторів і годинників, що імітують аналоги для iOS. Apple Music також доступна в Play Store, і користувач може отримати доступ до своєї бібліотеки пісень і альбомів.

Важливо Фото стануть ще кращими: з'явилися нові подробиці про iPhone 16 Pro та 16 Pro Max

Раніше ми повідомляли про те, як вибрати швидкий смартфон із потужним процесором. Dimensity 9300, Snapdragon 8 Gen 3, Exynos 2400, A17 Pro та інші чипи, які роблять телефони розумними, швидкими та максимально корисними.

Источник материала
Поделиться сюжетом