16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Запуск місії Arctic Heat відкладено через сильні шторми
Запуск місії Arctic Heat відкладено через сильні шторми

Запуск місії Arctic Heat відкладено через сильні шторми

NASA і Rocket Lab відклали запуск місії NASA PREFIRE (Polar Radiant Energy in the Far-InfraRed Experiment) не раніше суботи, 25 травня, через сувору погоду, яка вплинула на стартовий комплекс 1 у Махії, Нова Зеландія. Команда стоятиме, поки погода не проясниться.

Місія має на меті розгорнути два CubeSat на асинхронних, близько полярних орбітах, щоб дослідити кількість тепла, яке Земля втрачає в космос з Арктики та Антарктиди. Після успішного розгортання першого CubeSat буде заплановано другий запуск.

PREFIRE, що розшифровується як Polar Radiant Energy в далекому інфрачервоному дослідженні, — це місія NASA, призначена для дослідження динаміки теплової енергії Землі, особливо зосереджуючись на тому, скільки тепла втрачається в космос з Арктики та Антарктиди. Місія використовує два невеликі дослідницькі супутники CubeSats, які розгортаються на асинхронних, близькополярних орбітах.

Вимірюючи енергію дальнього інфрачервоного випромінювання, випромінювану цими полярними регіонами, PREFIRE прагне покращити наше розуміння енергетичного балансу Землі та внести цінні дані в кліматичну науку, зокрема з точки зору розуміння та прогнозування змін у динаміці полярного льоду та хмар. Дані, зібрані PREFIRE, також допоможуть покращити кліматичні моделі, забезпечуючи точніші прогнози майбутніх кліматичних сценаріїв.

Источник материала
Поделиться сюжетом