Які речі не можна купувати у секонд-хенді: наслідки неприємно вас вразять
Які речі не можна купувати у секонд-хенді: наслідки неприємно вас вразять

Які речі не можна купувати у секонд-хенді: наслідки неприємно вас вразять

Покупка вживаних речей – хороша практика, з якого боку не подивись. Це і раціональне використання ресурсів, і можливість відшукати щось справді стильне, і суттєва економія, врешті-решт.

Але лікарі застерігають: у секонд-хенді купувати можна не геть усе. Деякі вживані предмети можуть становити серйозну небезпеку. OBOZ.UA розповідає, які полиці обходити, коли ви відвідуєте магазин вживаних речей.

Спідня білизна

Мікрофлора нашого організму – річ дуже індивідуальна. Часом проблеми можуть виникати просто через реакцію двох абсолютно здорових збалансованих мікрофлор під час взаємного контакту. Тому все, що контактує з чутливими зонами тіла, не варто купувати у секонд-хендах. Насамперед ідеться про труси, бюстгальтери, колготи, шкарпетки, панчохи та купальники.

Щодо термобілизни фахівці сперечаються. З одного боку вона відноситься до спіднього, з іншого – її як правило не носять на абсолютно голе тіло. В будь-якому разі, ношена термобілизна може мати мікророзтягнення, які впливатимуть на її ефективність. Тому приймайте власне рішення зважено.

Головні убори

Хоча волосиста частина голови не така чутлива, як інтимні зони, все ж з нею можуть виникати свої проблеми. У волоссі може водитись грибок, який провокує лупу, або паразити – воші та гниди. Тому придбання вживаних шапок та капелюшків може бути не дуже безпечним кроком.

Спортивний одяг

Під час тренувань спортивні речі вбирають чимало поту, тому відіпрати їх буває дуже непросто. Навіть з нової речі після одного тренування буває складно вивести запах. Що вже казати про ношений одяг для спорту.

Вовняні трикотажні речі

Пориста структура натуральної вовни потребує делікатного підходу до догляду. Такі речі перуть спеціальними засобами за низьких температур і сушать відповідним чином. У секонд-хенді светрам та кардиганам навряд чи приділятимуть таку увагу. Тому їх можна купувати хіба для того, щоби розпустити на нитки і зв’язати щось нове.

М’які іграшки

Випрати м’які іграшки, щоби відчистити їх від пилу, пилових кліщів, а часом і клопів дуже непросто. Через те, що паразити можуть жити глибоко всередині предмета. А хімікати, які застосовують для дезінфекції вживаних речей, діють лише поверхнево. До речі, ці ж хімікати можуть викликати алергічну реакцію у нових власників іграшок. Тому варто до подібних покупок підходити з великою обережністю.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як правильно доглядати за вишиванкою, щоби вона довго зберігала свій вигляд.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом