17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На месенджери українців надходить шахрайська розсилка нібито від банків про грошові виплати
На месенджери українців надходить шахрайська розсилка нібито від банків про грошові виплати

На месенджери українців надходить шахрайська розсилка нібито від банків про грошові виплати

Зокрема, представники «Ощадбанку» попереджають, що банк не здійснює таких виплат, та закликають не переходити за посиланням у подібних повідомленнях.

На месенджери українців надходить розсилка від нібито «Ощадбанку» або інших українських банків про можливість отримати грошову допомогу. Про це повідомило Міністерство з питань реінтерграції тимчасово окупованих територій.

Представники «Ощадбанку» попереджають, що таких виплат насправді банк не здійснює.

«Нагадуємо, банк ніколи не запитує інформацію про номер картки, CVV картки. В жодному разі не можна переходити за посиланням у таких повідомленнях і вводити дані своїх карток. Це може призвести до втрати коштів з рахунку», — зазначають в банку.

У разі отримання підозрілих листів, дзвінків або смс-повідомлень пготрібно телефонувати до контакт-центру «Ощадбанку» за номером 0 800 210 800 або до контакт-центру свого банку.

Нагадаємо, напередодні Міністерство енергетики України попередило про активізацію шахраїв у зв'язку з відключенням електроенергії. У період відключення світла шахраї створюють фейкові чатботи енергетичної компанії, через які викрадають облікові записи клієнтів та крадуть гроші.

  • Читайте також: Шахраї викрадають облікові записи у вотсапі, використовуючи фейкові петиції про присвоєння звання Героя України загиблим захисникам, — Держспецзв’язку

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Банк выплаты
Источник материала
Поделиться сюжетом