17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Справжній магніт для шкідників: як позбутись від жуків без хімії - найкращі методи
Справжній магніт для шкідників: як позбутись від жуків без хімії - найкращі методи

Справжній магніт для шкідників: як позбутись від жуків без хімії - найкращі методи

Вирощування власної городини може бути корисним, тому неприємно, коли до них першими дістаються жуки. Експерт дав кілька природних порад, як відлякати жуків.

Використання пестицидів на ваших рослинах - одне з рішень, щоб утримати шкідників подалі, але не всі в захваті від цієї ідеї. Про це повідомляє Express.

TikToker @grace.walk.farm дає кілька порад, як відлякувати комах природним шляхом. Ось кілька природних пестицидів, якими клянуться деякі садівники.

Чорнобривці, шавлія та розмарин

Відомо, що ці рослини природним чином відлякують шкідників. Чорнобривці не лише додають вашому саду яскравих кольорів, але й виділяють запах, який відлякує мух, комарів та попелицю.

Хоча людям може подобатися запах розмарину або шавлії, комахи його не переносять. Вирощуючи трави в саду, ви можете використовувати їх для того, щоб додати аромату вашим стравам.

Пивні пастки

Це може здатися дивним, але розміщення мисок з пивом по всьому саду може допомогти утримати слимаків від поїдання вашого листя. Слимаків приваблюють дріжджі, що містяться в пиві, а це означає, що вони будуть тягнутися до пивних мисок, а не до ваших рослин.

Слимаки падатимуть у миски і тонутимуть, зберігаючи ваші рослини в безпеці.

Дивіться відео про те, як позбутись шкідників на городі:

Діатомова земля

Діатомова земля - це природний пестицид на мінеральній основі, виготовлений із скам'янілих водяних рослин та крем'янистих осадових мінеральних сполук. Садівничі ноу-хау стверджують, що ці рослини походять з екосистеми Землі ще з доісторичних часів.

Це крейдоподібний порошок, який складається з 3 відсотків магнію, 5 відсотків натрію, 2 відсотків заліза, 19 відсотків кальцію і 33 відсотків кремнію, а також інших мікроелементів. Його можна наносити на рослини, розпилюючи зверху і знизу листя, тільки обов'язково вдягайте маску.

Пестицид, зроблений своїми руками

Існує кілька рецептів пестицидів, які можна зробити своїми руками, але більшість з них включають такі інгредієнти: мило для посуду, воду та оцет. Грейс розповідає, що вона також змішує м'ятну олію з оцтом, наливає розчин у пляшку з пульверизатором і обприскує ним свої рослини.

Ростіть вертикально

Це не завжди можливо, але якщо ви вирощуєте рослини вертикально, то фрукти чи овочі не будуть падати на землю. Таким чином, вони з меншою ймовірністю контактуватимуть зі шкідниками.

Для цього встановіть опору, наприклад, решітку, або використовуйте дротяні стелажі, щоб утримувати рослини над землею.

Збирайте урожай часто

Як тільки ви побачили стиглий фрукт або овоч, саме час збирати врожай. Постійно перевіряючи свій сад, ви не будете залишати плоди на лозі надовго, обмежуючи час, протягом якого жуки зможуть дістатися до них першими.

Стиглі фрукти та овочі приваблюють жуків. Після того, як вони поласують готовими до збору врожаю рослинами, вони перейдуть і до недозрілих.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Источник материала
Поделиться сюжетом