17 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Стане загрозою для всієї армії: чим обернуться масштабні чистки для Росії
Стане загрозою для всієї армії: чим обернуться масштабні чистки для Росії

Стане загрозою для всієї армії: чим обернуться масштабні чистки для Росії

Що насправді сталося в Кремлі і чим можуть обернутися такі масові звільнення для 24 Каналу пояснив політолог і соціолог з Німеччини Ігор Ейдман.

Причини чисток

Ейдман зауважив, що російські витрати на армію з кожним днем зростають непосильно. Це уже становить величезну загрозу для російського бюджету та загалом суспільного життя.

І, ймовірно, хтось з наближених пояснив Владіміру Путіну, що міністерство оборони Росії насправді – це чорна діра, в якій зникають мільярди в кишенях генералів. Хоча Путін не проти корупції у чиновників, як форми загалом існування країни, але розкрадання коштів на військових потребах наразі ведуть Росію до краху.

Він поставив цього Андрія Білоусова, аби той зробив буквально подвиг Геракла – розчистив авгієві стайні міністерства оборони, щоб там не зникали мільярди,
– додав політолог.

Водночас він переконаний, що амбітна мета Кремля – не здійсненна. Навіть, якщо арештують з десяток генералів, але армія насправді корумпована наскрізь. Тому зупинити спосіб життя військових і чиновників, до якого вони звикли з самого початку – неможливо.

Наслідки арештів

"Єдине, до чого це може призвести і сподіваюсь призведе – до дезорганізації. Адже, якщо ви будете намагатися чистити машину, що прогнила, але ще їздить, то вона просто розвалиться", – додав Ейдман.

Після масштабних чисток, міноборони точно буде вже не до війни, першою чергою вони думатимуть, як врятувати себе від арештів.

Що відомо про останні арешти в Росії

  • Найгучнішим за останній час став арешт екскомандувача 58-ої армії генерал-майора Івана Попова. Йому інкримінували корупцію. Однак аналітики та російські опозиціонери вважають, що Попов небезпечний для Кремля як військовий, що потенційно може мати політичні амбіції.
  • Також в міністерстві оборони арештували офіцера департаменту забезпечення держзамовлення Владіміра Вєртєлєцького, начальника головного управління зв'язку збройних сил Вадіма Шамаріна, заступника міністра оборони Тімура Іванова, начальника головного управління кадрів міноборони Юрія Кузнєцова.
Теги по теме
Россия Владимир Путин
Источник материала
Поделиться сюжетом