В ISW оцінили темпи виробництва снарядів в Росії і пояснили позицію Кремля щодо переговорів з Україною
В ISW оцінили темпи виробництва снарядів в Росії і пояснили позицію Кремля щодо переговорів з Україною

В ISW оцінили темпи виробництва снарядів в Росії і пояснили позицію Кремля щодо переговорів з Україною

Країна-терорист Росія протягом 2024 року планує виготовити втричі більше артилерійських снарядів, ніж Захід. Водночас російські снаряди мають проблеми з контролем якості, а українська артилерія точніша і надійніша в бою.

Російські виробники, ймовірно, зможуть виготовити та відремонтувати 4,5 мільйона артилерійських снарядів у 2024 році порівняно з 1,3 мільйонами артилерійських снарядів, які США та Європейські країни колективно вироблятимуть. Про це йдеться у аналітиці Інституту вивчення війни.

Виробництво одного 155-мм снаряду стандарту НАТО коштує західним країнам приблизно 4000 доларів, тоді як виробництво одного 152-мм снаряда обходиться Росії приблизно 1000 доларів. Однак у доповіді експертів не уточнюється, чи пояснює порівняння доларової вартості ціни виробництва одного снаряда різницю у паритеті купівельної спроможності між західними країнами та Росією.

Українські та західні офіційні особи і навіть російські пропагандисти заявляли, що українська артилерія точніша, ніж російська, незважаючи на те, що постачання російської артилерії значно перевершують за чисельністю українські сили. У Росії нещодавно скаржилися, що кількість пороху в російських артилерійських снарядах сильно відрізняється, через що артилерійські системи часто виходять з ладу.

У березні Королівський інститут збройних сил повідомив, що Росія має у своїх запасах близько трьох мільйонів старих артилерійських боєприпасів, але більша частина їх перебуває в поганому стані. Інші західні аналітики також вважають, що нинішнє внутрішнє виробництво боєприпасів у Росії недостатньо для війни в Україні, тому РФ швидше за все продовжить покладатися на постачання від партнерів.

Також в ISW заявили, що Росія не зацікавлена у змістовних переговорах із Україною. Кремлівська пропаганда просуває інформаційні операції, спрямовані на те, щоб підштовхнути Захід до поступок щодо суверенної території та народу України.

РФ не вважає дійсними будь-які угоди, укладені нею з Україною з 2014 року. Аналітики наголосили, що країна-агресор, ймовірно, не поважатиме будь-які майбутні угоди, які вона укладе з нинішнім українським урядом, включаючи будь-яке можливе майбутнє врегулювання шляхом переговорів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відкинув можливість тимчасового зупинення вогню на фронті для проведення переговорів із Росією. За його словами, після прямої домовленості з диктатором Володимиром Путіним ще за часів АТО ворог відправляв до лінії фронту тренуватися снайперів із Сирії, які вбивали українських захисників, а також використав "перемир'я" для "повзучої окупації", крок за крок підтягуючи важку техніку.

За даними Reuters, Путін хоче завершення війни в Україні, але за умови, що Київ визнає "кордон", яким зараз проходить лінія фронту. На думку глави Кремля, успіхів російських окупантів у війні достатньо, щоб "продати" перемогу росіянам, до того ж він не хоче додаткової та непопулярної мобілізації.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом