Популярний напій: розвінчуємо п'ять міфів про чай
Популярний напій: розвінчуємо п'ять міфів про чай

Популярний напій: розвінчуємо п'ять міфів про чай

Чай – один з найпопулярніших напоїв у всьому світі, фактично другий за обсягом споживання напій після звичайної води. Він також має багато переваг для здоров'я.

Однак через нескінченну кількість сортів і різних способів вживання чаю виникає багато сумнівів щодо його користі. Тут ми розвіємо п'ять поширених міфів про чай.

Міф 1. Чай найкорисніший, коли в нього нічого не додають

Любителі чаю часто вважають, що для збереження корисних властивостей чаю не слід використовувати жодних ароматизаторів чидобавок. Але це не зовсім так.

Наприклад, лимонна кислота в лимонному та апельсиновому соках насправді може допомогти зберегти флавоноїди в чаї. А ці флавоноїди - це сполуки, які відповідають за багато дивовижних переваг чаю для здоров'я.

Міф 2. Додавання молока робить чай менш корисним

Хоча деякі дослідження припускають, що додавання молока до чаю може звести нанівець його користь для здоров'я, останні дослідження доводять, що це не обов'язково так.

Насправді, згідно з дослідженням, опублікованим в Journal of Agricultural and Food Chemistry, з чаю зі смаком молока було отримано приблизно стільки ж катехінів (антиоксидантів, які, як відомо, знижують ризик виникнення деяких видів раку), скільки зі звичайного чорного чаю.

Міф 3. Трав'яний чай - це "справжній" чай

Справжній чай виготовляється з рослини Camellia sinensis (всі справжні чаї, а саме чорний, зелений, улун і білий, походять з цієї рослини), в той час як трав'яні сорти виготовляються з квітів і кори інших рослин.

Міф 4. Чай не псується

Правда полягає в тому, що більшість чаїв починають втрачати свої антиоксиданти через шість місяців. Дослідження 2009 року, проведене журналом Journal of Food Science, показало, що вміст катехінів у зеленому чаї з часом значно зменшується, фактично на 32%.

Тож отримуйте максимум користі від чаю, поки він ще свіжий. Зберігайте його в прохолодному темному місці.

Міф 5. Зелений чай корисніший

Як згадувалося раніше, всі чаї (зелений, чорний, білий) походять з однієї рослини і мають майже однакову кількість антиоксидантів і мінералів. Саме тому кожен з них має свій власний набір корисних властивостей. Тут немає ніякої конкуренції.

Раніше OBOZ.UA писав про користь трав'яних чаїв.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом