Ви будете в шоці: як прибрати черв'яків із черешні - швидкий та дієвий метод
Ви будете в шоці: як прибрати черв'яків із черешні - швидкий та дієвий метод

Ви будете в шоці: як прибрати черв'яків із черешні - швидкий та дієвий метод

Черви в черешні - явище неприємне. Втім, позбутися мешканців ягоди можна дуже швидко та просто.

Черешня – дуже смачна та соковита ягода, яку багато хто полюбляє. Однак, часто буває так, що черешня, зібрана на своїй ділянці, виявляється червивою. Тому ми підготували поради, як позбутися черв'яків у ягодах черешні.

Як прибрати черв'яків із ягід

Виявляється, позбутися черв'яків в черешні доволі просто, каже авторка YouTube каналу Ольга. За її словами, достатньо замочити ягоди на деякий час в злегка підсоленій воді, а потім промити під проточною водою. Завдяки такій хитрості черв'ячки виповзуть з черешні самостійно.

Перед замочуванням черешню потрібно перебрати, видаливши зіпсовані і пом'яті ягоди, листя і плодоніжки. Також не забувайте промити її під проточною водою.

Зазначимо, що на 1 літр води потрібно брати одну столову ложку солі. Важливо: вода має повністю покривати ваші ягоди.

Скільки потрібно тримати черешню в солоній воді: ягоди потрібно залишити мінімум на 30 хвилин, а краще на цілу годину.

Що робити якщо з'їв черешню з черв'яком

Якщо у вас немає звички розламувати ягоди черешні, то ви, напевно, не замислюєтеся, скільки черв’ячків вже з’їли. Але варто підкреслити, що личинки вишневої мухи вважаються безпечними для здоров’я людини. Тому, якщо ви і з'їли черешню з черв'ячком, то можете не хвилюватись, від цього не буде жодної шкоди.

Дивіться відео, скільки замочувати черешню від черв'яків:

Чим корисна черешня?

У ягоді багато вітаміну В і клітковини, які нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту, покращують метаболізм і допомагають впоратися із закрепами. Рослинні антиоксиданти в черешні сприяють легкому перетравленню жирної їжі. Тому вона якнайкраще підходить на десерт після ситного обіду.

Читайте також:

Источник материала
Поделиться сюжетом