Смачніше, ніж борщ та тушкована капуста: ситний польський бігос для обіду та вечері
Смачніше, ніж борщ та тушкована капуста: ситний польський бігос для обіду та вечері

Смачніше, ніж борщ та тушкована капуста: ситний польський бігос для обіду та вечері

Бігос – традиційна польська страва на основі м'яса та капусти. За класичним рецептом він готується із суміші свіжої та квашеної капусти. При цьому до страви додають різні м'ясні інгредієнти, копченості, сухофрукти та алкоголь. Щоб бігос настоявся і його смак став особливо насиченим, страву краще готувати заздалегідь.

Кулінарка поділиласяв Instagram рецептом дуже смачного та ситного бігосу з капусти, з м'ясом та спеціями.

Інгредієнти:

  • 1 качан капусти молодий
  • 600-800 г свинячих реберців
  • олія 
  • 1 шт. цибуля
  • 100 г білі сушені гриби
  • 2 ст.л кетчупу

Спеції:

  • мексиканська гостра
  • сіль часникова з травами
  • паприка копчена
  • до тушкованих страв

Спосіб приготування:

1. Посмажте реберця, додайте спеції, цибулю, попередньо замочений білий гриб. Воду з грибів, трохи звичайної води та тушкуйте 1,5 години.

2. Капусту дрібно наріжте, додайте в каструлю, туди ж кетчуп і тушкуйте ще 15-20 хвилин.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Бігос із гречкою
  • Бігос з гречкою та квашеною капустою
Источник материала
Поделиться сюжетом