Графіки відключення світла 1 червня через нічну атаку росіян можуть змінитися - Міненерго
Графіки відключення світла 1 червня через нічну атаку росіян можуть змінитися - Міненерго

Графіки відключення світла 1 червня через нічну атаку росіян можуть змінитися - Міненерго

У суботу, 1 червня, з 18:00 до 23:00 в усіх регіонах України прогнозуються застосування графіків обмежень споживачів електроенергії, проте через нічну атаку росіян на енергосистему обсяги обмежень можуть змінюватися.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

Вночі війська РФ атакували енергооб’єкти у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Івано-Франківській областях. Це вже шостий масований ракетно-дроновий удар по енергетичних об’єктах, який ворог завдає з 22 березня.

Наслідки уточнюються. Енергетики працюють над їх ліквідацією.

Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою у вечірні години з енергосистем Румунії, Польщі та Словаччини.

Також у певні години Україна для балансування енергосистеми передавала надлишки електроенергії до енергосистеми Польщі.

Упродовж години застосовувалися обмеження для об’єктів ВДЕ у західному та південно-західному регіонах України.

У суботу, 1 червня, з 18:00 до 23:00 в усіх регіонах прогнозуються застосування графіків обмежень побутових та промислових споживачів. Водночас у зв’язку з нічною атакою на енергосистему обсяги обмежень можуть змінюватися.

Як нагадали в Міненерго, основною причиною відключень є масштабні російські атаки на енергосистему та спричинений ними дефіцит потужності.

У Дніпропетровській області електромонтер під час виконання робіт був уражений електричним струмом та отримав опіки. Його доставили до лікарні.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 26 946 МВт-год. Експорту не передбачається.

Як повідомляв Укрінформ, на двох теплоелектростанціях ДТЕК внаслідок російських ударів 1 червня серйозно пошкоджене обладнання.

Источник материала
Поделиться сюжетом