На Миколаївщині відкрили нову модульну клініку
На Миколаївщині відкрили нову модульну клініку

На Миколаївщині відкрили нову модульну клініку

У с. Весняне Миколаївської області відкрито модульну клініку первинної медичної допомоги.
Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Амбулаторію встановили у межах партнерства Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я, щоби попри повномасштабну війну забезпечити пацієнтів доступом до необхідних медичних послуг", - йдеться у повідомленні.

На Миколаївщині відкрили нову модульну клініку - Фото 1

Зазначається, що у модульній клініці прийматимуть шість лікарів. Медзаклад обслуговуватиме близько 15 тис. пацієнтів. «Пропускна здатність» — 35 пацієнтів на день та 175 на тиждень.

У клініці є санітарні вузли, кімнати очікування та кімнати для огляду пацієнтів. Нова амбулаторія обладнана генераторами для безперебійного електроживлення, тож готова до роботи і в умовах блекаутів.

Модульні клініки — це проєкт ВООЗ щодо реагування та відновлення в Україні. У межах проєкту вже встановлено 17 модульних закладів на Херсонщині, Харківщині, Сумщині, Миколаївщині та Донеччині. Необхідну фінансову підтримку надав Гуманітарний фонд для України (UHF).

Як повідомлялося, за даними МОЗ, російські окупанти пошкодили в Україні 1605 об’єктів медзакладів та ще 211 зруйновали повністю.

Источник материала
loader
loader