За рік після катастрофи з "Титаном" до Титаніка вирушить ще одна підводна експедиція: що відомо
За рік після катастрофи з "Титаном" до Титаніка вирушить ще одна підводна експедиція: що відомо

За рік після катастрофи з "Титаном" до Титаніка вирушить ще одна підводна експедиція: що відомо

Через рік після трагічної загибелі п'яти людей на борту підводного апарату OceanGate "Титан" під час експедиції до місця катастрофи "Титаніка", мільярдер Ларрі Коннор оголосив про свої наміри здійснити власну подорож до цього сумнозвісного місця.

Як пише ABC News, інвестор у нерухомість разом з генеральним директором Triton Submarines Патріком Лехі планують організувати глибоководну експедицію на спеціально розробленому та сертифікованому підводному апараті.

Головною метою цієї подорожі, як пояснив Коннор, є демонстрація безпеки підводних апаратів, які пройшли сертифікацію DNV. Він підкреслив, що з такими апаратами ніколи не траплялося нещасних випадків, на відміну від несертифікованого судна OceanGate, яке, на його думку, ніколи б і не отримало сертифікацію.

Коннор повідомив, що разом з Лехі вони працюють над створенням нового, безпечнішого та сертифікованого підводного апарату під назвою Explorer, здатного доставити двох людей до місця аварії "Титаніка". Апарат матиме акриловий корпус, який забезпечуватиме майже панорамний огляд, і коштуватиме від 13 до 15 мільйонів доларів.

Мільярдер висловив впевненість у цьому проекті і зазначив, що не став би занурюватися, якби не був на 100% переконаний у безпеці підводного апарату. Він також наголосив, що у разі невідповідності будь-яким стандартам безпеки, проект буде негайно припинено, адже вони не мають наміру ризикувати життям людей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в червні 2023 року під час туристичної поїздки до уламків "Титаніка" біля узбережжя Ньюфаундленду (Канада) стався вибух на борту підводного апарату OceanGate, який призвів до загибелі всіх п'яти осіб, включаючи CEO компанії Стоктона Раша. Після тривалих пошуків залишки зниклого апарату були виявлені на дні океану приблизно за 1600 футів від носової частини затонулого "Титаніка".

Источник материала
Поделиться сюжетом