Прем'єрка Італії підтвердила участь Зеленського на саміті G7
Прем'єрка Італії підтвердила участь Зеленського на саміті G7

Прем'єрка Італії підтвердила участь Зеленського на саміті G7

Джорджія Мелоні заявила про участь президента України у саміті на виступі перед журналістам, що відбувся на прийомі у Квірінальському саду в Римі з нагоди Дня Республіки.

Що відомо про участь Зеленського у саміті G7

Прем'єрка Італії Джорджія Мелоні заявила, що Володимир Зеленський візьме участь у саміті G7 в італійському регіоні Апулія. Саміт відбудеться 13 – 15 червня.

Наразі не оприлюднювали інформацію щодо того, чи президент України відвідає Італію, чи доєднається до саміту онлайн. Адже 15 – 16 червня Україна проведе глобальний саміт миру, який пройде у Швейцарії.

Видання Financial Times писало, що український лідер може поїхати в Італію, щобпідписати безпекову угодуз президентом США Джо Байденом.

За кілька днів до мирного саміту Зеленський і Байден, як очікується, підпишуть двосторонню угоду про безпеку в кулуарах зустрічі G7 в Італії наступного місяця,
– написало видання, посилаючись на власні джерела серед посадовців США.

Журналісти переконані, що ця безпекова угода стане найважливішою з-поміж інших, адже передбачає:

  • зобов'язання щодо дострокової підтримки. Зокрема, військової,
  • обмін розвідувальними даними,
  • економічну допомогу.

Однак видання не називає точної дати підписання документа між Україною та США.

"Велика сімка" підтримує передачу Україні заморожених російських активів

  • Країни "Великої сімки" підтримують передачу Україні заморожених російських активів. Країни вже обговорюють можливість використання заморожених російських активів як гарантій для посилення допомоги Києву.
  • Заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо заявив, що вже у червні на саміті G7 очікують конкретні рішення. Адже "Велика сімка" шукає компроміс щодо використання активів, багато з яких перебувають в ЄС.
  • Наразі ідея про активніше використання цих надприбутків користується "все більшою підтримкою" в межах G7. Детальніше про це читайте за посиланням.
Теги по теме
Владимир Зеленский
Источник материала
loader
loader