У Києві на фасаді Павлівської психлікарні розмістили чорно-білі портрети її працівників
У Києві на фасаді Павлівської психлікарні розмістили чорно-білі портрети її працівників

У Києві на фасаді Павлівської психлікарні розмістили чорно-білі портрети її працівників

Як повідомив DTF Magazine франко-український режисер та президент асоціації Ukraine CombArt Артем Юрченко, у колаборації з якою й реалізували цей проєкт, його мета — підвищити обізнаність міжнародної спільноти щодо психологічних наслідків повномасштабної війни в Україні, а також привернути увагу до потреб українців у реабілітації та потреб медичних закладів, зокрема самої «Павлівської лікарні»», й наголосити на важливості соціальної інтеграції постраждалих українців.

Для фотоінсталяції, яку розмістили на фасаді лікарні, відзняли портрети 150 працівників медзакладу: не лише лікарів, а й медсестер, прибиральниць, працівників буфету та адміністраторів.

У Києві на фасаді Павлівської психлікарні розмістили чорно-білі портрети її працівників - Фото 1

За допомогою ініціативи команда також хоче звернути увагу на певні проблеми в українській медичній сфері та знайти фінансування для модернізації окремих відділень лікарні імені Павлова та програм психологічної допомоги.

За словами Юрченка, надалі проєкт із портретами медпрацівників «Павлівської лікарні» також планують представити на фасаді однієї з найбільших лікарень Парижа.

У Києві на фасаді Павлівської психлікарні розмістили чорно-білі портрети її працівників - Фото 2

JR запустив проєкт Inside Out 2010 року. Серії фотографій Inside Out зазвичай розміщують у форматі колажу з чорно-білих портретів у громадських місцях. Загалом за час існування проєкту у ньому взяло участь більш ніж півмільйона людей із понад 150 країн та територій.

У столиці персональна виставка JR проходила у 2023 році у київському PinchukArtCentre. Відвідувачі мали змогу оглянути його серію літографій та сфотографуватися для проєкту Inside Out Photobooth: Inside Out Kyiv: We are here.

Довідка. Київська міська психіатрична лікарня імені Павлова, за словами її керівництва, має «діру у бюджеті» у 145 мільйонів гривень (станом на 2020-й). Під загрозою звільнення опинился 455 із 1400 працівників лікарні. Тоді журналісти спілкувались з керівництвом, персоналом та досліджували цю проблему.

Читайте також: У компанії дружини екс-радника Голови Офісу Президента лікарня купляє турецькі тумбочки на 25% дорожче

Источник материала
loader
loader