Брак кадрів, зокрема, через мобілізацію: у Київському метро змушені збільшити інтервали руху
Брак кадрів, зокрема, через мобілізацію: у Київському метро змушені збільшити інтервали руху

Брак кадрів, зокрема, через мобілізацію: у Київському метро змушені збільшити інтервали руху

Про це розповів на брифінгу виконувач обов'язків начальника КП "Київський метрополітен" Віктор Вигівський, інформує 24 Канал.

За словами Вигівського, наразі практично по всіх робочих спеціальностях відчувається брак кадрів.

Маємо понад 15% вакантних посад, які потрібні для повного забезпечення роботи підприємства відповідно до встановлених раніше графіків. Практично по всіх робочих спеціальностях – брак кадрів. Це й електрики, і машиністи поїздів, і черговий склад, який в нас працює цілодобово і забезпечує роботу поїздів,
– зазначив Вигівський.

Причини браку людей

Основні чинники, що вплинули на цю ситуацію, за словами Вигівського, це міграція кадрів в зв'язку з воєнним станом, тривалий час для підготовки кадрового складу до підприємства, а також мобілізаційний процес.

"Складність підготовки машиніста пов'язана із адаптацією до різних типів поїздів, із психологічною готовністю до такої роботи. Окреме питання – підготовка диспетчерів – фахівців високого рівня, які мають працювати цілодобово та досконало знати підприємство. Це не один рік навчання", – додав керівник метрополітену.

Брак кадрів, зокрема, через мобілізацію: у Київському метро змушені збільшити інтервали руху - Фото 1
Віктор Вигівський пояснив, чому довелось збільшити інтервали руху між поїздами / Фото 24 Каналу

Як планують забезпечувати роботу метро

За даними Вигівського, 41% персоналу метро – це жінки, 59% – чоловіки. Водночас у метрополітені не розділяють професії на чоловічі та жіночі.

"У нас в листопаді минулого року оголосили набір на курси машиністів, запрошували чоловіків і жінок. Зараз за набором навчається лише одна жінка, це киянка, яка закінчила коледж та вирішила працювати у метро", – зазначив він.

Керівник метрополітену анонсував додатковий набір на курс машиністів, аби резервувати фахівців і забезпечувати роботу метро.

Бронювання працівників: актуально

  • Уряд продовжив терміни чинного бронювання військовозобов'язаних. Згідно із прийнятим сьогодні рішенням Кабміну, бронювання військовозобов’язаних, терміни дії відстрочок яких не закінчилися станом на 7 травня 2024 року, продовжено на три місяці.
  • Наразі підприємства можуть бронювати до 50% своїх військовозобов'язаних працівників. Зокрема під бронювання підпадають працівники підприємств, які забезпечують складові Сил безпеки та оборони в озброєнні та військовій техніці.
Теги по теме
Киев
Источник материала
loader
loader