30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Скасував батьківські збори і допомагає ЗСУ: як український телеведучий Володимир Перерва у 26 років став наймолодшим директором школи у Львові
Скасував батьківські збори і допомагає ЗСУ: як український телеведучий Володимир Перерва у 26 років став наймолодшим директором школи у Львові

Скасував батьківські збори і допомагає ЗСУ: як український телеведучий Володимир Перерва у 26 років став наймолодшим директором школи у Львові

Володимир Перерва у 26 років став наймолодшим директором школи у Львові, відмовившись від карʼєри телеведучого. Спочатку педагог був класоводом 10 класу у Київській області та викладав історію. А згодом долучився до проєкту "Навчай для України". 

За два місяці перебування на посаді керівника закладу освіти Перерва встиг скасувати батьківські збори, запровадивши натомість консультації. Крім того у школі організовують атракції на кшталт тижня стилю або дня професій. Також директор разом зі школярами робили ярмарок, аби зібрати кошти на допомогу Збройним Силам України. Про це колишній телеведучий розповів в інтервʼю "Суспільному"

"Зараз ти дуже зважуєш: пофарбувати стіни в якомусь кабінеті чи зробити благодійний ярмарок, щоб купити дрони, і дуже часто ти розумієш, що це важливіше, тому ми робили ярмарок і назбирали на FPV-дрони. І критерії набагато людяніші, і душевніші, бо ти можеш зробити, я не знаю, шикарні ремонти в кабінетах, а хто буде сидіти в тих кабінетах, якщо буде війна, буде небезпечна ситуація і діти не зможуть прийти. Тому зараз єдина ціль і, напевне, ми з вчителями десь це доносимо, що ми маємо всі робити те, що буде корисно нашим військовим", – ділиться директор. 

Педагог за короткий термін перебування на керівній посаді встиг зробити зону для відпочинку у школі та має багато планів. Зокрема, облаштувати майданчик у внутрішньому дворику та відкрити профільні десяті класи. 

Вчитель ділиться, що поступово відійшов від професії телеведучого, адже школа стала для нього основним місцем роботи. За його словами, після участі у програмі, він зрозумів, що освіта дітей в малих населених пунктах набагато важливіша ніж те, що в тебе вдома немає гарячої води. 

Перерва каже, що з початком повномасштабної війни Росії проти України, не переставав спілкуватися зі своїми учнями у чатах та підтримувати один одного. Після випуску він і досі тримає звʼязок з випускниками. Зокрема, колишні школярі приїхали у Львів, аби привітати свого вчителя з днем народження. 

"Навіть дрібні моменти ми обговорюємо, сміємося або якісь складні моменти, коли треба допомоги чи моральної, чи фінансової, ми теж кооперуємось навколо того", – розповів педагог.

Раніше OBOZ.UA розповідав, що 25-річний вчитель фізики поділився, як повітряні тривоги заважають навчанню. 

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом