Аби не втік за кордон: експрезидента «Мотор Січі» Богуслаєва залишили під вартою без права на заставу
Аби не втік за кордон: експрезидента «Мотор Січі» Богуслаєва залишили під вартою без права на заставу

Аби не втік за кордон: експрезидента «Мотор Січі» Богуслаєва залишили під вартою без права на заставу

Київській апеляційний суд 5 червня залишив під вартою без права на заставу колишнього президента компанії "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва. За рішенням суду першої інстанції він перебуватиме в СІЗО до 19 липня цього року.

Як передає Укрінформ, про це Суспільному повідомив адвокат Богуслаєва Руслан Волинець.

За його словами, прокурор, попри завершення розслідування, просив залишити запобіжний захід в силі через ризики: вплив на свідків, втеча за кордон, знищення або спотворення доказів, продовження здійснення злочину. З них суд підтримав перші два.

"Прогнозовано продовжили (запобіжний захід – ред.). Хоча насправді по "втечі за кордон" – просте, логічне питання. Кажу суддям, от у нас зараз засідання відбуваються раз на місяць, буває два рази. У нас там, умовно, 40 томів справи, 50 свідків. Тобто це до вироку, ну, в кращому випадку, – років три, а то і всі п'ять. А навіщо йому (Богуслаєву – ред.) зараз тікати? Якби він знав, що завтра його можуть посадити на 15 років, і він втікає – це логічно. Він розуміє, що вирок буде через три чи п'ять років. Ходи собі, судись, доказуй. То навіщо йому зараз тікати?" – сказав захисник Богуслаєва.

Волинець додав, що адвокати разом із Богуслаєвим майже ознайомилися із доказами у справі.

Наступне судове засідання у справі Богуслаєва відбудеться на початку липня.

Як повідомлялося, 23 жовтня 2022 року СБУ затримала Богуслаєва і начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності "Мотор Січі" за підозрою у колабораційній діяльності та пособництві РФ. Затримання відбулося в межах кримінального провадження про незаконне постачання з боку "Мотор Січі" товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

За даними слідства, посадовці налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій авіадвигунів до Росії. Отриману продукцію загарбники використовували для виробництва та ремонту ударних вертольотів.

Підозрюваним обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

У квітні поточного року Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про застосування санкції у вигляді стягнення активів експрезидента АТ "Мотор Січ" Вячеслава Богуслаєвата колишнього топменеджера компанії Петра Кононенка.

Фото: СХЕМИ

Теги по теме
Суд
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны