Генсек ОЕСР: Головне - повернути мир, але важливо продовжувати реформи в Україні
Генсек ОЕСР: Головне - повернути мир, але важливо продовжувати реформи в Україні

Генсек ОЕСР: Головне - повернути мир, але важливо продовжувати реформи в Україні

Генеральний секретар Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Матіас Корманн заявив, що пріоритетом є повернення миру. Однак навіть під час війни економічні перспективи України вселяють в нього оптимізм. 

Своїми міркуваннями Матіас Корманн поділився на пленарному засіданні Конференції з відновлення України в Берліні, передає кореспондент Укрінформу.

«Очевидно, пріоритетом номер один є повернення справедливого і тривалого миру в Україні, але крім цього, робота, яку ми всі разом робимо, вселяє в мене оптимізм щодо економічних перспектив України», - заявив генеральний секретар.

«За неймовірно складних обставин економікаУкраїни насправді виявилася надзвичайно стійкою. Після падіння на 29% у 2022 році ми побачили зростання на рівні близько 5%. Минулого року ми спостерігали подальше зростання на 2,5%. І ми очікуємо, що в наступному році економіка зросте до 4,5%», - пояснив він.

За словами Корманна, це має надати впевненості в тому, що в майбутньому можна буде досягти більшого за кращих обставин.

Глава ОЄСР також відзначив, що його структура реалізує в Україні чотирирічну програму: «У рамках широкого спектру державної політики, ми підтримуємо амбітний порядок денний структурних реформ, і, звичайно, ми зосереджуємося на допомозі в оптимізації можливостей для економічного відновлення».

На його думку, Україна вже досягла значного прогресу в підвищенні ефективності державного сектору, покращенні бізнес-середовища та верховенства права, і важливо продовжувати реформи в цих сферах. ОЄСР проводить також моніторинг законодавчої політики України.

«Нещодавно ми розпочали роботу над оглядом системи правосуддя, який допоможе Україні посилити незалежність, прозорість, доброчесність та ефективність судової системи, знову ж таки на основі стандартів та найкращих практик ОЕСР», - розповів Корманн.

Як повідомляв Укрінформ,Конференція з відновлення України – Ukraine Recovery Conference – відбувається в Берліні за участі Президента України Володимира Зеленського та канцлера ФРН Олафа Шольца.

Участь у дводенному заході беруть понад 2 тисячі політиків, дипломатів, представників бізнесу, муніципалітетів, громадянського суспільства з різних країн тощо.

Це вже третя подібна конференція за час повномасштабної Росії проти України. Попередні пройшли в Лугано (Швейцарія) і Лондоні. URC 2025 планується провести в Італії.

Теги по теме
Экономика
Источник материала
Поделиться сюжетом