США посилять санкції проти всіх, хто живить машину війни Росії
США посилять санкції проти всіх, хто живить машину війни Росії

США посилять санкції проти всіх, хто живить машину війни Росії

Адміністрація США анонсувала запровадження цього тижня разом з іншими країнами G7 нового пакета санкцій проти російської воєнної машини та всіх, хто сприяє виробництву зброї в РФ.

З відповідною заявою виступив у четвер під час онлайн-брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Протягом останніх двох з половиною років ми протистояли Путіну в різні способи, запровадивши найсуворіші санкції та заходи експортного контролю, які вводилися коли-небудь проти великих економік», - підкреслив Кірбі.

У цьому контексті він нагадав, що також були знерухомлені суверенні активи РФ, аби позбавити воєнну машину Путіна джерел фінансування.

«Ми продовжимо збільшувати тиск на російську машину війни, і цього тижня оголосимо про запровадження ефективного комплексу нових санкцій та обмежень експортного контролю»,- наголосив Кірбі.

Він уточнив, що ці кроки будуть зроблені на виконання зобов’язань, які лідери G7 взяли на себе. Санкції будуть націлені на організації та мережі, які допомагають РФ купувати речі, необхідні для війни.

«Зокрема, це ускладнить фінансовим посередникам підтримку оборонно-промислової бази Росії, а також ще більше обмежить майбутні доходи РФ у ключових секторах»,- зазначив представник Білого дому.

Як повідомлялося, саміт лідерів країн G7 відбудеться 13-15 червня в Італії. У ньому візьме участь також українська делегація на чолі з президентом Володимиром Зеленським.

Теги по теме
США Оружие
Источник материала
loader
loader