У Московському патріархаті не залишилося сліду православ'я – архієпископ Гельсінський
У Московському патріархаті не залишилося сліду православ'я – архієпископ Гельсінський

У Московському патріархаті не залишилося сліду православ'я – архієпископ Гельсінський

Московський патріархат втратив залишки православ'я. Зокрема, тепер воно замінене сумішшю російського месіанізму, православного фашизму та етнофілетизму. Про це заявив архієпископ Гельсінський і всієї Фінляндії Лев, пише Orthodox Times.

«Православна сім'я церков в цей час переживає кризу і сильно розділена. Наша сучасна епоха породила новий тоталітарний міф та ідеологію під виглядом православ'я, яка насправді зовсім не представляє християнство. Кілька років тому я ще міг розпізнати деякі залишки православ'я в Московському патріархаті, але зараз вони замінені сумішшю російського месіанізму, православного фашизму та етнофілетизму», – наголосив він.

За словами священнослужителя, Росія дивиться на себе як на єдину силу добра у світі, що має завдання протистояти Заходу, який «впав у зло».

«Це, своєю чергою, є маніхейською єрессю, в якій світ поділяється на протилежності: світло і темрява, добро і зло і так далі», – зауважив архієпископ.

Як повідомлялося, понад 8 тис. церков УПЦ МП досі діють на території України. Від початку повномасштабного вторгнення їх кількість зменшилася лише на 685 громад.

До слова, у четвер, 2 травня, Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики звернувся до Апарату парламенту. Депутати вимагають пояснень, чому на сайті Верховної Ради не опубліковано до другого читання текст урядового законопроєкту №8371 щодо заборони Московської церкви.

Раніше представники українських громадських організацій та рухів закликали керівництво парламенту та правлячої більшості невідкладно ухвалити законопроєкт про заборону Російської православної церкви (РПЦ) і постанову про деколонізацію назв населених пунктів в Україні.

Источник материала
Поделиться сюжетом