США заборонили імпорт від трьох китайських компаній
США заборонили імпорт від трьох китайських компаній

США заборонили імпорт від трьох китайських компаній

США додали ще три китайські компанії до переліку, що забороняє імпорт продукції компаній, які підозрюються у причетності до примусової праці уйгурів у КНР.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters з посиланням на міністерство національної безпеки (МНБ) США.

"Згідно з повідомленням уряду США, опублікованому в Інтернеті сьогодні, США додали ще три компанії до списку, який забороняє імпорт від компаній, які ймовірно причетні до примусової праці уйгурів у Китаї", - йдеться у повідомленні.

До списку, що забороняє імпорт, потрапили виробник взуття Dongguan Oasis Shoes, виробник електролітичного алюмінію Xinjiang Shenhuo Coal and Electricity, а також виробник продуктів харчування Rizhao Meijia Group.

"Завдяки цим діям МНБ посилює свою увагу до морепродуктів, алюмінію та взуття – галузей, які відіграють важливу роль в економіці Сіньцзяну – та забезпечує недопущення товарів, вироблених з застосуванням примусової праці, на ринок США", – йдеться у заяві відомства.

Американські посадовці вважають, що китайська влада створила трудові табори для уйгурів та інших груп етнічних меншин у західному регіоні Сіньцзян. Уряд КНР заперечує будь-які зловживання.

Раніше США додали до цього списку вже десятки компаній.

Нагадаємо: минулого року було опубліковано звіт ООН, в якому різко критикувалося ставлення офіційного Пекіну до близько 10 млн мусульман уйгурів, які проживають на території країни. На думку авторів звіту, жорстка політика асиміляції уйгурів може становити злочин проти людяності. Утім в Пекіні постійно відкидають обвинувачення у використанні примусової праці уйгурів та неналежному дотриманні їх прав.

Теги по теме
США Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом