Адвокат Кропачова спростував фейк про так зване "російське громадянство" бізнесмена
Адвокат Кропачова спростував фейк про так зване "російське громадянство" бізнесмена

Адвокат Кропачова спростував фейк про так зване "російське громадянство" бізнесмена

Інформація, яка поширюється в ЗМІ про нібито російське громадянство бізнесмена Віталія Кропачова є ніщо іншим як черговою маячнею та маніпуляцією. А так звані "документи", які публікуються, – очевидна підробка, заявив адвокат бізнесмена Олександр Салазський у своїй колонці на сайті Ukraine World News.

"Документи", які публікуються, – очевидна підробка, про що свідчить дуже багато факторів", - наголошує адвокат.

Насамперед – сімейний стан. Нібито (за підробними документами) Кропачов із 2000 року одружений із "Кондрашовой Викторией Анатолиевной 1981 р.н.".

Однак насправді дружиною бізнесмена з 1995 року є Коновалова Анастасія Володимирівна. Про що свідчить відповідний документ.

"Решта даних – про дати видачі паспорта, коли Віталій Кропачов не перебував в Росії, та інше навіть не заслуговують окремої згадки", – додає адвокат.

Тут варто наголосити, що такий "вкид" про нібито наявність громадянства країни-агресорки РФ у Кропачова з’являється в інформаційному просторі не вперше. Про існування цих псевдо-документів Віталію Кропачову відомо з 2019 року, коли його намагалися шантажувати публікацією цієї фейкової інформації.

Пізніше, у 2023 році невідомі навіть надіслали цей "документ" до редакцій провідних українських ЗМІ, зокрема "Українській правді". Журналісти зверталися за коментарями до Віталія Кропачова, отримали беззаперечні докази підробки та публікувати фейк не стали.

Нині ж адвокат радить ЗМІ звертати увагу на достовірність даних та не публікувати абсурдну інформацію. В інакшому випадку, за публікацію недостовірної інформації, адвокат погрожує судом.

Нагадаємо, ДБР звинувачує бізнесмена у нібито завданні державі шкоди на 2 млрд гривень.

Сам Кропачов відкидає всі звинувачення та заявляє, що жодних правових підстав для кримінальної справи немає. Адвокати бізнесмена стверджують, що його затримання відбулося із порушеннями. До того ж, за словами одного з адвокатів, Олександра Салазського, Віталію Кропачову було обрано запобіжний захід без можливості внесення застави за обвинуваченням в економічному злочині, "що само по собі є нонсенсом". 

Источник материала
Поделиться сюжетом