Керівна команда Android щойно знову змінилася
Керівна команда Android щойно знову змінилася

Керівна команда Android щойно знову змінилася

Керівна команда Android у Google втрачає ще одного ключового лідера. Дейв Берк, віцепрезидент з розробки Android, «відходить» від керівництва розробкою Android і «переходить на посаду консультанта, досліджуючи AI/біологічні проєкти», — сказав він в електронному листі, опублікованому в LinkedIn.

«Штучний інтелект має потенціал відігравати ключову роль у прискоренні відкриття ліків із широким застосуванням, у тому числі при ракових захворюваннях у дітей, які важко піддаються лікуванню, — тема, близька мені», — сказав Берк. «Я працюю з Сундаром, щоб вивчити відповідні ролі в Alphabet».

Відхід Берка став слідом за нещодавнім кроком Google, який об’єднав команди Android і апаратного забезпечення в нову команду «Платформи та пристрої», якою керує Рік Остерло. У рамках цієї зміни Google оголосив, що Хіроші Локхаймер, який очолював Android, Chrome і ChromeOS, перейде до інших проектів, а Самір Самат стане президентом екосистеми Android.

У своєму електронному листі Берк пообіцяв отримати докладнішу інформацію про те, що буде далі для його колишньої команди. «Для мене важливо залишити вас у надійних руках із добре продуманим планом успадкування», — сказав він. «Невдовзі ми надішлемо додаткову інформацію щодо цієї зміни, тому, будь ласка, стежте за цим».

Це свідчить про те, що після відходу Берка в команді можуть відбутися додаткові зміни, і 9to5Google повідомив у середу , що команда платформ і пристроїв Google «зазнає реорганізації». Google не відразу відповів на запит щодо коментарів щодо повідомленої реорганізації.

Google уже робить кроки для об’єднання частин своїх екосистем. У середу Google оголосив, що ChromeOS буде розроблено на частинах технологічного стеку Android , щоб вона могла швидше розгортати функції ШІ.

Источник материала
loader
loader