Україна та ЄС ще на рік продовжать "транспортний безвіз" – Шмигаль
Україна та ЄС ще на рік продовжать "транспортний безвіз" – Шмигаль

Україна та ЄС ще на рік продовжать "транспортний безвіз" – Шмигаль

Україна та Євросоюз незабаром пролонгують дію "транспортного безвізу" ще на рік, тобто до кінця червня 2025 року. Президент України Володимир Зеленський віддав розполрядження визначити уповноважених осіб на підписання відповідної угоди.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками засідання Кабміну. Він зазначив, що уряд схвалив розпорядження голови держави.

Після продовження "безвізу" водії зможуть і надалі виконувати бездозвільні двосторонні перевезення. Це потужний стимул для українських виробників, зазначив очільник уряду.

Шмигаль також заявив, що минулого року експорт автотранспортом до Євросоюзу зріс орієнтовно на 30% порівняно з 2021 роком. Також лібералізація автоперевезень "пришвидшує імпорт товарів і комплектувань, потрібних вітчизняному бізнесу", додав прем'єр.

Як повідомляв OBOZ.UA, угоду про лібералізацію вантажних перевезень автомобільним транспортом між Україною та ЄС було підписано у червні 2022 року.

Транспортний безвіз став однією з причин блокади українських кордонів нашими сусідами. Принаймні, саме на нього посилались організатори протестів на кордонах.

Саме тому Єврокомісія у березні запропонувала продовжити угоду про автомобільні перевезення з Україною, але вже зі змінами.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом