Бюджетно та ефективно: як швидко позбутися мурах на городі
Бюджетно та ефективно: як швидко позбутися мурах на городі

Бюджетно та ефективно: як швидко позбутися мурах на городі

Мурахи відіграють важливу роль в екосистемі, проте протягом городнього сезонувони можуть завдати значних незручностей, звівши нанівець нашу важку працю. Цілком позбутися їх неможливо і недоцільно, але контролювати їх чисельність необхідно. Про те, як це зробити, розповідає автор у цьому відео на Ютуб-каналі.

За великим рахунком, мурахи не є шкідниками, але їхня присутність на городі може бути небажаною. Вони можуть відрізати дрібні коріння рослин, що призводить до висихання рослин, а деякі навіть харчуються соками рослин. Вони також можуть підгризати молоді пагони та будувати свої кургани у кущах полуниці.

Знищити мурах повністю неможливо через їхню велику чисельність, різноманітність, пристосованість, всеїдність і високорозвинену організацію суспільного життя. Однак контролювати їхню кількість можна і потрібно, оскільки вони є шкідниками для нашого городу.

Серед хімічних препаратів від мурах можна виділити борну кислоту, хоча вона також не зовсім безпечна. Борна кислота може накопичуватися в організмі та проникати через шкіру, проявляючи токсичну дію при тривалому використанні. Синтетичні препарати від рекламованих мурах також є повністю безпечними. Використовувати їх у будинку чи квартирі без дітей та тварин можна, але на городі вони можуть чинити токсичну дію.

Щоб зробити приманки з борною кислотою ефективними, важливо дотримуватися концентрації та пропорції. Якщо приманка солодка, пропорції такі: дві столові ложки води, одна столова ложка цукру і 1/3 чайної ложки борної кислоти. Якщо м'ясна приманка, то це чотири столові ложки м'ясного фаршу і десять грамів борної кислоти.

Щоб підвищити ефективність боротьби з мурахами, можна ввечері пролити їх мурашники розчином борної кислоти (5 г борної кислоти на півлітра води). Це вплине відразу на велику кількість мурах.

Якщо у вас є тварини, які можуть контактувати з приманками, слід покласти їх у контейнер з отворами чи пластикову пляшку. Мурахи швидко знайдуть шлях до приманки, але вона буде захищена від тварин та птахів.

Останні новини України:

Чим удобрити помідори у червні для підвищення врожайності: фермери поділилися хитрощами.

Як захистити картоплю від шкідників: корисні хитрощі від городників.

Що можна і не можна садити поряд із морквою: ці поради допоможуть зібрати гарний урожай.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом