Чи потрібно чистити печериці від шкірки: яка небезпека ховається у непочищених грибах
Чи потрібно чистити печериці від шкірки: яка небезпека ховається у непочищених грибах

Чи потрібно чистити печериці від шкірки: яка небезпека ховається у непочищених грибах

Не усім відомо, чи потрібно знімати шкірку з грибів печериць. Потрібно знати кілька важливих правил, щоб вживання цих грибів було безпечним.

Під час приготування будь-яких грибів потрібно дотримуватися усіх правил та бути уважними, щоб страва вийшла і смачною, і безпечною. Але нерідко залишаються відкриті питання, на які не так просто знайти відповідь. Таким питанням є, наприклад - чи потрібно чистити печериці від шкірки.

Насправді чистити печериці не обов’язково, якщо вони візуально чисті. Але якщо ви хочете бути на 100% впевненими, що на грибах немає ніякого бруду, то можна зчистити верхній шар шкірки гострим ножем чи навіть без ножа, просто відділити шкірку, потягнувши за її кінець біля шляпки.

Якщо ж ви не плануєте очищувати шкірку гриба, то перед приготуванням печериці потрібно помити. Перед тим, як їх мити, треба оглянути гриби, зрізати частину ніжки, якщо на ній залишилася земля чи бруд. Також видалити усі пошкодження чи бруд на інших частинах гриба. Після цього промити печериці під проточною водою.

Мити ці гриби точно варто, адже якими б візуально чистими вони не здавалися, на їхній поверхні все одно можуть бути присутні бруд, пил, пісок та різні мікроорганізми. Миття під проточною водою зробить приготування і вживання цих грибів безпечнішим.

Але під час миття печериць варто пам’ятати, що їх не можна надовго замочувати у воді, адже вони вбирають вологу, як губка, і під час такого замочування можуть втратити свою текстуру і смак. Після миття можна обсушити їх паперовим рушником.

Для того, щоб ефективно помити печериці від залишків ґрунту та різних забруднень, можна скористатися наступним методом. Потрібно покласти гриби у глибоку тару і залити їх чистою водою кімнатної температури так, щоб вода їх покрила. Далі у якості абразивного матеріалу потрібно насипати одну ложку звичайного пшеничного борошна, і руками обережно змити бруд і залишки ґрунту з поверхні грибів. Відкласти помиті гриби в друшляк, після чого під струменем проточної води змити залишки борошна і ґрунту. Далі залишити гриби на трішки часу в друшляку, щоб з них стекла вода.

Вас також може зацікавити:

Источник материала
Поделиться сюжетом