Чому мігрень посилюється, коли на вулиці спека
Чому мігрень посилюється, коли на вулиці спека

Чому мігрень посилюється, коли на вулиці спека

Нещодавнє дослідження за участю кількох дослідницьких установ показало, що підвищення температури значно підвищує ймовірність нападів мігрені.

Дослідження підкреслило ефективність Fremanezumab, препарату, який протидіє мігрені шляхом інгібування білка, що передає біль, показуючи, що він може нівелювати тригери мігрені, пов’язані з температурою. Ці висновки пропонують ширший потенціал полегшення мігрені під впливом погодних умов.

Мігрень і температура

Згідно з новим дослідженням групи дослідників з Медичного коледжу Університету Цинциннаті, Медичної школи Ікана на Маунт-Сінай, Errex Inc. і Teva Pharmaceuticals USA, із підвищенням температури зростає ймовірність нападів мігрені. Inc.

«Зміна погоди є одним із найпоширеніших факторів, що провокують мігрень», — каже Вінсент Мартін, доктор медичних наук, директор Центру головного болю та болю в обличчі Інституту неврології Гарднера Каліфорнійського університету та лікар охорони здоров’я Каліфорнійського університету. Він є провідним автором дослідження та президентом Національного фонду головного болю.

Основні результати дослідження Fremanezumab

Ці висновки дослідження, яке вивчало використання Fremanezumab і чи міг він запобігти головному болю, спричиненому підвищенням температури, будуть представлені на 66-й щорічній науковій зустрічі Американського товариства головного болю, яка відбудеться 13-16 червня в Сан-Дієго, Каліфорнія.

Виробник Teva Pharmaceuticals США. Inc., Fremanezumab продається під торговою маркою AJOVY®, вводиться шляхом ін’єкції під шкіру, і є частиною набору моноклональних антитіл, які з’явилися на ринку протягом останніх шести років для лікування мігрені у пацієнтів. Цей клас препаратів блокує білок, відомий як CGRP (пептид, пов’язаний з геном кальцитоніну), який відповідає за передачу болю в мозку та нервовій системі.

Мігрень

Мігрень — це не просто сильний головний біль, це важке захворювання, яке може суттєво вплинути на якість життя. Вона проявляється у вигляді періодичного пульсуючого болю, зазвичай обмеженого однією стороною голови, який часто провокується різними факторами, включаючи стрес, гормональні зміни, вибір дієти та зміни в навколишньому середовищі. Люди, які страждають на мігрень, можуть відчувати ауру, візуальні або сенсорні розлади, які передують головному болю, сигналізуючи про його початок.

Вплив температури на частоту мігрені

Дослідники порівняли 71 030 щоденних записів 660 пацієнтів з мігренню з даними про погоду в регіоні та виявили, що з кожним підвищенням температури на 10 градусів за Фаренгейтом щодня спостерігалося 6% збільшення появи будь-якого головного болю. Однак під час лікування фреманезумабом асоціація повністю зникла.

«Це дослідження є першим, хто припускає, що специфічна терапія мігрені, яка блокує CGRP, може лікувати головний біль, пов’язаний з погодою», — говорить Фред Коен, співавтор дослідження та доцент кафедри медицини Школи медицини Ікана на горі Синай у Нью-Йорку, штат Нью-Йорк.

Більш широкі наслідки та історичний контекст

Мартін додає, що якщо результати будуть підтверджені в майбутніх дослідженнях, медикаментозна терапія може допомогти багатьом людям з мігренню, спровокованою погодою.

«Ми виявили, що підвищення температури було значним фактором виникнення мігрені в усіх регіонах Сполучених Штатів», — каже Мартін, також професор Медичного коледжу Каліфорнійського університету. «Це дуже дивовижно, тому що ви думаєте про всі різноманітні погодні умови, які відбуваються по всій країні, що ми можемо знайти одну, яка є настільки важливою».

Роздуми про історичні погляди

Аль Петерлін, який пішов у відставку з посади головного метеоролога Міністерства сільського господарства США та співавтора дослідження, додав ще одну думку.

«Гіппократ, батько медицини, вважав, що погода та медицина тісно пов’язані», — каже він. «Через пару тисяч років ми доводимо, що погода має значення для здоров’я людини».

Серед інших авторів – Ді Чжан, Маріо Ортега та Ін Чжан, доктор філософії.

Дослідження фінансувалося Teva Pharmaceuticals США. Inc. Медичну підтримку надала Ніам Скотт з Ashfield MedComms, компанії Inizio, а редакційну підтримку надала Лаура Колбран з Ashfield MedComms, компанії Inizio, за фінансування Teva Pharmaceuticals USA, Inc.

Источник материала
Поделиться сюжетом