Для чого потрібні три відділення у пральній машинці: секрет ідеальної чистоти речей
Для чого потрібні три відділення у пральній машинці: секрет ідеальної чистоти речей

Для чого потрібні три відділення у пральній машинці: секрет ідеальної чистоти речей

Прання - буденна справа для кожної господині. Однак для багатьох все ще загадка, куди заливати гель для прання в машинці, чи засипати порошок.

Випрати речі у пральній машині досить проста задача на перший погляд. Однак важливо це робити правильно, інакше буденний процес може закінчитись неприємністю у вигляді брудного чи пошкодженого одягу, або зламаної машинки. Тому важливо знати навіть найменші нюанси, наприклад, як заливати рідкий засіб для прання. Багато хто це робить неправильно, тому ділимось порадами досвідчених експертів.

Як правильно прати з гелем для прання

Господині знають, що для прання одягу краще використовувати не порошок, а гель. Його переваги - це ефективніше відмивання плям та видалення різких неприємних запахів. Крім цього гелі не залишають дрібного пилу, небезпечного для алергіків і дітей.

Тож скільки і куди лити гель для прання? Зазвичай його наливають у другий відсік, куди сиплять порошок. Ще одним варіантом є залити гель безпосередньо у барабан. Але цей метод можна застосовувати лише, якщо пральна машина розрахована на використання порошків.

Універсальне дозування гелю варіюється від 70 до 150 мл. Проте досвідчені господині використовують меншу кількість рідкого засобу, приблизно 30-45 мл на 3-5 кг білизни і 60-75 мл на 6-7 кг брудного одягу.

Як захистити одяг під час прання

Не менш важливим за розуміння, для чого другий відсік у пральній машині, чи скільки гелю використати для прання, є знання щодо стану речей, у якому ви їх кладете у машинку. Вчений Мартін ТерБекке поділився з виданням Express цінними порадами, як закидати білизну у барабан.

Головне - виверніть одяг навиворіт, оскільки так ви його захистите і речі не будуть тертися одна об одну. Крім того важливо застебнути усі блискавки, щоб вони не зачепилися за інший одяг і не пошкодили його. А щоб вбрання не розтягнулося потрібно обов'язково застібати усі наявні гудзики.

Як прати одяг, щоб не зламати пральну машину

ТерБекке попереджає, що заповнюючи барабан машини, варто залишати зверху зазор розміром принаймні з кулак. Так вода зможе рівномірно розподілитися та добре очистити одяг. Також це допоможе запобігти серйозних поламок машинки.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також новини по темі:

Источник материала
Поделиться сюжетом