Як легко почистити гранат: 3 елементарні способи, які точно стануть у нагоді
Як легко почистити гранат: 3 елементарні способи, які точно стануть у нагоді

Як легко почистити гранат: 3 елементарні способи, які точно стануть у нагоді

Гранат – фрукт, надзвичайно багатий корисними мікроелементами та вітамінами, через що повинен бути присутній у раціоні кожної людини. Але чистити цей фрукт досить складно та довго, тому, перед його купівлею люди замислюються, чи готові вони витратити багато часу для очищення, а потім і на прибирання кухні від соку характерного кольору.

На щастя, існують лайфхаки, завдяки яким процес чищення гранату можна спростити до мінімуму. FoodOboz.ua представляє найпростіші з них.

Красивий спосіб

Такий варіант очищення гранату підійде, коли потрібно зробити з граната прикрасу. Він ідеально впишеться у фруктовий букет, або до великого шматка м’яса.

Зрізаємо з гранату шкірку зверху, не зачепивши зернятка. Робимо декілька надрізів по всій поверхні фрукта зверху до низу, трохи не дорізаючи до кінця. Акуратно розкриваємо гранат, видаляємо білі перегородки та подаємо на стіл.

Радикальний спосіб

Такий спосіб підійде, коли з гранату вам потрібні лишень зернятка. Розріжте гранат навпіл, візьміть одну його частину і тримайте над посудиною шкіркою вгору. В іншу руку візьміть ложку і легенько стукайте по гранату допоки всі зернятка не опиняться в мисці.

Вологий спосіб

Відрізаємо "кришечку" від гранату, не зачепивши зернятка. Робимо декілька надрізів на фрукті та занурюємо його у глибоку миску з водою. Під водою руками дістаємо зерна з граната, а потім виливаємо воду через друшляк насолоджуючись великою кількістю зерняток.

Також на OBOZ.UA є багато інших корисних порад:

  • Як правильно зберігати масло
  • Яке м’ясо обрати для шашлику
  • Що зробити з сиром, щоб він довше залишався свіжим
Источник материала
Поделиться сюжетом