Кремлеботи масово запустили в мережу фейкові «цитати» знаменитостей проти України
Кремлеботи масово запустили в мережу фейкові «цитати» знаменитостей проти України

Кремлеботи масово запустили в мережу фейкові «цитати» знаменитостей проти України

Пов'язані з Кремлем боти мережі дезінформації «Двійник» – найбільшої з тих, що працюють на західну аудиторію, – розпочали кампанію поширення фейкових антиукраїнських «цитат» світових знаменитостей.

Як передає Укрінформ, про це виданню «Агентство» повідомив представник проєкту «Блокувальник ботів».

З вечора п'ятниці боти опублікували в соціальній мережі X близько 50 картинок з фейковими цитатами, після цього інші облікові записи «Двійника» ретвітнули їх понад 120 тисяч разів.

Повідомляється, що ці пости зібрали понад 500 тисяч переглядів.

Для публікації фейкових «цитат» залучили 62% ботів, які зазвичай займаються розповсюдженням картинок та відео в рамках мережі «Двійник».

Картинки з «цитатами» боти публікували англійською, французькою, німецькою та польською мовами. Фейкові висловлювання приписувалися, зокрема, акторам Ештону Кутчеру, Дженіфер Еністон, Скарлетт Йохансон, Анджеліні Джолі, Алену Делону, режисеру Люку Бессону, співаку Елтону Джону, футболісту Ліонелю Мессі.

Значна частина фейкових «цитат» містить заклики відмовитись від підтримки України.

Зазначається, що всі попередні кампанії з фейковими «цитатами» також були спрямовані на припинення допомоги Україні. За останні пів року «Блокувальник ботів» зафіксував шість таких кампаній.

Як повідомляв Укрінформ, США оголосили, що разом з Польщею створюють комунікаційну групу, щоб допомогти Україні протистояти російській дезінформації.

Источник материала
Поделиться сюжетом