Міністр Індонезії погрожує закрити X через вміст для дорослих
Міністр Індонезії погрожує закрити X через вміст для дорослих

Міністр Індонезії погрожує закрити X через вміст для дорослих

Індонезія готова закрити соціальну медіа-платформу X, якщо вона не відповідатиме нормам, що забороняють контент для дорослих, заявив у п’ятницю міністр зв’язку країни. Індонезія, найбільша у світі країна з мусульманським населенням, має суворі правила, які забороняють поширювати в Інтернеті вміст, який вважається непристойним.
Міністр Буді Арі Сетіаді сказав Reuters, що надіслав X лист із попередженням щодо цієї справи.
«Ми, безумовно, закриємо його служби», — сказав він, вказуючи на закон Індонезії про електронну інформацію та транзакції (ITE), який може передбачати шість років позбавлення волі, якщо хтось поширює порнографічний вміст.
Його коментарі в інтерв’ю з’явилися після того, як платформа соціальних мереж нещодавно оновила свою політику, щоб дозволити контент для дорослих, створений за згодою.
X, що належить мільярдеру Ілону Маску, не відповіла на лист-попередження Індонезії, сказав Буді, додавши, що уряд надішле ще листи, перш ніж прийняти рішення про можливе закриття.
X, раніше відомий як Twitter, не відразу відповів на запит Reuters про коментар.
Індонезійці є великими користувачами соціальних мереж, і X має 24,85 мільйона користувачів у країні, згідно зі збором даних Statista.
Источник материала
Поделиться сюжетом