Названо 10 професій, які може замінити ШІ у майбутньому
Названо 10 професій, які може замінити ШІ у майбутньому

Названо 10 професій, які може замінити ШІ у майбутньому

Згідно цього аналізу, знизиться, або взагалі зникне потреба у представниках наступних професій:

Таксисти

Вперше про таку ймовірність заговорили після появи машин з автопілотом. Наразі компанії активно інвестують у технології, котрі можуть прийти на заміну водіям таксі.

Касири 

У роздрібних магазинах все більшої популярності набувають системи самообслуговування та автоматизовані платіжні рішення, що суттєво зменшує потребу у ролі касира.

Туристичні агенти 

Під час планування відпустки користувачі все частіше користуються чат-ботами, де мандрівники можуть самостійно обирати рейс, або бронювати путівку без посередників.

Операційні співробітники банківської сфери 

Потребу у банківських послугах значно скорочує поява онлайн-банкінгу та мобільних застосунків. Клієнти банків все частіше надають перевагу здійсненню фінансових операцій, не виходячи з дому.

Спеціалісти із введення даних

Нові тенденції у сфері ШІ дозволяють вводити дані більш точно і ефективно. Штучний інтелект також здатний опрацьовувати великі обсяги інформації, усувати помилки і працювати без перерв 24 години на добу.

Працівники складів 

Управляти запасами, сортувати товари, сортувати і складати замовлення – увесь цей функціонал наразі можуть виконувати роботи зі штучними датчиками та ШІ. З їх допомогою власники бізнесів підвищують ефективність виробництва, скорочують ризик виникнення помилок чи браку, котрі могли бути допущені людиною.

Телевізійні маркетологи 

Останнім часом набирають популярності штучні системи обдзвону, котрі можуть обробляти широкий спектр дзвінків, опрацьовувати великий обсяг інформації , а чат-боти навчилися краще розумітися на потребах клієнтів.

Ресепціоністи 

Чимало готелів та офісів вже запровадили автоматизовану систему реєстрації та віртуальну стійку обслуговування клієнтів. Припускають, що в міру розвитку цих тенденцій зникне потреба у посаді адміністратора.

Коректори 

З’явилося багато інструментів на основі ШІ котрі знаходять помилки у текстах, поліпшують їх структуру та загальну якість.

Майстри з ремонту годинників 

Довговічні годинники, котрі були такі популярними раніше, наразі активно замінюються на цифрові, а це в свою чергу знижує попит на пошук майстрів з ремонту.

Источник материала
Поделиться сюжетом