Пасма матимуть здоровий вигляд: поради з розчісування, що прискорять ріст волосся
Пасма матимуть здоровий вигляд: поради з розчісування, що прискорять ріст волосся

Пасма матимуть здоровий вигляд: поради з розчісування, що прискорять ріст волосся

Яких важливих порад варто дотримуватися під час розчісування волосся, щоб воно швидко росло та залишалось у гарному стані, розповідаємо далі.

Використовуйте правильні гребінці

Використання правильних гребінців допомагає зберегти волосся доглянутим й зменшує утворення посічених кінчиків.

Так, гребінець з широкими зубцями під час розчісування вологого волосся може допомогти запобігти ламкості та зменшити навантаження на пасма. Однак для сухого волосся краще обирати щітку з дрібними зубцями. Вона розгладжуватиме пасма та розподілятиме природні жири від шкіри голови до кінчиків.

Будьте обережними

Агресивне розчісування може призвести до ламкості та пошкодження волосся. Будьте ніжними та терплячими, особливо коли розплутуєте пасма. Починайте з кінчиків і рухайтеся до коренів, щоб мінімізувати висмикування та зменшити випадіння.

Розчісуйте волосся регулярно, але не надмірно

Щоденне розчісування волосся допомагає стимулювати його ріст. Однак, якщо робити це занадто часто, це може призвести до непотрібного стресу та пошкоджень. Найкраще розчісувати волосся один або два рази на день.

Використовуйте засоби для розчісування волосся

Застосування незмивного кондиціонера або засобу для розчісування волосся може зробити процес більш легким і менш шкідливим. Ці продукти допомагають пом’якшити волосся та полегшити його догляд, зменшуючи ризик ламкості.

Уникайте розчісування мокрого волосся

Якщо можливо, дайте волоссю трохи висохнути на повітрі перед розчісуванням, адже мокрі пасма більш крихкі й схильні до ламкості. Якщо ж часу бракує, використовуйте гребінець із широкими зубцями та будьте дуже обережними.

Регулярно очищуйте гребінець

Чистий гребінець необхідний для підтримки здоров’я локонів. Регулярно видаляйте волосся та сміття з щітки, а також періодично мийте гребінець милом і теплою водою. Це допомагає підтримувати здоров’я шкіри голови та сприяє росту волосся.

Під час розчісування масажуйте шкіру голови

Масаж шкіри голови під час розчісування може допомогти стимулювати приплив крові до волосяних цибулин, що корисно для росту пасом. Робіть ніжні кругові рухи пальцями або гребінцем, щоб покращити кровообіг.

Источник материала
Поделиться сюжетом