"Подарунок" Путіну: Вірменія візьме участь у Саміті миру
"Подарунок" Путіну: Вірменія візьме участь у Саміті миру

"Подарунок" Путіну: Вірменія візьме участь у Саміті миру

Відповідну інформацію повідомили у пресслужбі Ради безпеки Вірменії. Зазначимо, що Саміт миру у Швейцарії відбудеться вже 15 – 16 червня.

Вірменія на Саміті миру

Секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян 15 червня прибуде з робочим візитом у кантон Нідвальден Швейцарської Конфедерації. Повідомляється, що метою поїздки є участь у саміті "Українська мирна резолюція".

Окрім цього, у рамках візиту секретар Ради безпеки також завітає до столиці Франції Париж, де заплановані робочі зустрічі.

Саміт миру у Швейцарії

  • Свою участь у Саміті миру вже підтвердило більш як 90 країн. Відомо, що 57 країн будуть представлені на найвищому рівні – президентів або прем'єр-міністрів.
  • Також на саміті будуть і США. Вашингтон представлятиме віцепрезидент країни Камала Гарріс та радник з питань національної безпеки Джейк Салліван. Джо Байдена на заході не буде.
  • На Саміт миру запрошували лідерів усіх країн зі всього світу – окрім Росії. Це потрібно, щоб вона не почала блокувати всі ініціативи підряд.
  • У Швейцарії головними темами будуть 3 питання з 10, які запропоновані у Формулі миру. Це енергетична безпека, ядерна безпека, питання вільного судноплавства (це наша харчова безпека) і деблокування Чорного та Азовського морів. Після цього почнеться напрацювання конкретних пропозицій, які згодом передадуть Росії.
Теги по теме
Новости политики
Источник материала
Поделиться сюжетом