Шпигувала за ЗСУ на Сумщині: російську агентку засудили до 15 років ув’язнення
Шпигувала за ЗСУ на Сумщині: російську агентку засудили до 15 років ув’язнення

Шпигувала за ЗСУ на Сумщині: російську агентку засудили до 15 років ув’язнення

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі засудили агентку ФСБ РФ, яка шпигувала за Силами оборони у Сумській області.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Фейсбуці.

“За даними контррозвідки СБУ, фігурантка намагалась виявити й передати агресору позиції штабів українських військ на прикордонні області”, - йдеться у повідомленні.

Також агентка розвідувала локації складів Збройних сил України, у тому числі з озброєнням та боєприпасами.

Щоб отримати розвіддані, жінка обходила місцевість нібито у приватних справах, але насправді приховано фіксувала пункти базування українських оборонців.

За координатами агентки РФ планувала здійснити серію ворожих ударів по об’єктах ЗСУ.

СБУ зірвала плани росіян і затримала агентку в липні 2023 року. Тоді вона збиралася передати розвідувальний звіт до ФСБ. 

Під час затримання у зловмисниці вилучили мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з російською спецслужбою.

На підставі зібраних доказів суд визнав поплічницю ворога винною за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), та призначив їй 15 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка СБУ затримала керівника одного із відділів Хмельницької міської ради, який передавав росіянам дані про пункти дислокації та місця проживання українських військовослужбовців на території регіону.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины СБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом