У додатку «Телефон» на Android з’явився новий інструмент для захисту від шахраїв
У додатку «Телефон» на Android з’явився новий інструмент для захисту від шахраїв

У додатку «Телефон» на Android з’явився новий інструмент для захисту від шахраїв

Небажані дзвінки постійно дратують, а шахрайські дзвінки стали головною проблемою для багатьох користувачів телефонів. У той час як програма Google Phone вже пропонувала деякі функції ідентифікації абонента, тепер Google додав нову кнопку «Пошук», щоб ще легше ідентифікувати невідомих абонентів.

Зараз, коли ви зустрічаєте невідомий номер, ви повинні вирішити, чи відповісти на нього, чи ризикуєте пропустити законний дзвінок. Якщо ви вирішите не відповідати, ви можете вручну скопіювати номер у Google або телефонні довідники, як-от Truecaller, щоб перевірити, чи з’явиться якась інформація. 

Ця проблема незабаром зникне з функцією пошуку в телефонному номеронабирачі Google. Тепер, коли вам дзвонять з невідомого номера, ви можете просто натиснути кнопку «Пошук» у самій програмі «Телефон». Це запустить програму для автоматичного пошуку інформації про номер без необхідності перемикатися в іншу програму або вручну копіювати та вставляти.

Результати пошуку можуть відрізнятися залежно від активності номера. В ідеалі пошук шахрайських дзвінків має виявити тип шахрайства. Це підтвердження може допомогти вам вирішити, чи відповідати, і якщо це шахрайство, ви можете повідомити про номер.

Навіть якщо кнопка «Пошук» не дає остаточних відповідей, вона все одно може бути корисною. У випадку, якщо абонент законний і ви не відповіли на дзвінок, він може залишити вам повідомлення голосової пошти, щоб ви його прослухали пізніше. А для менш важливих дзвінків вони також можуть відповісти текстовим повідомленням.

Функцію пошуку спочатку було оголошено разом із червневим випуском функцій для пристроїв Pixel. Однак, згідно з Android Police, оновлення тепер, схоже, розгортається незалежно. Це означає, що він може бути доступний не відразу на всіх пристроях, навіть на тих, які отримали оновлення Pixel.

Хороша новина полягає в тому, що кнопка «Пошук», здається, не потребує жодної активації користувача. Він просто має з’явитися в додатку Phone у певний момент під час поточного впровадження. Отже, слідкуйте за новою функцією та скористайтеся додатковою інформацією, яку вона надає під час роботи з невідомими абонентами.

Источник материала
Поделиться сюжетом