Україна має право знищувати ракетні установки, з яких обстрілюють Харків - Столтенберг
Україна має право знищувати ракетні установки, з яких обстрілюють Харків - Столтенберг

Україна має право знищувати ракетні установки, з яких обстрілюють Харків - Столтенберг

Україна має право на самозахист. Це право включає право знищувати легітимні військові цілі на території агресора – Росії.

Як передає Укрінформ, про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Маємо не забувати, що ця війна розв’язана Росією, як агресором. Росія окупувала частину України. Україна має право на самозахист. Це право включає право знищувати легітимні військові цілі на території агресора – Росії. Ми надали 99% військової допомоги Україні, хоча були накладені певні обмеження на використання цього озброєння. Проте ці обмеження ми послабимо, оскільки Росія розпочала новий наступ на півночі, біля Харкова. Вони атакують з російської території, і Україна має право знищувати ракетні установки, з яких обстрілюють Харків. Отже, обмеження поступово скасовуються, і це допоможе українцям захищатися», – розповів Столтенберг.

Водночас він додав, що НАТО надасть велику підтримку Україні, проте «не стане стороною конфлікту».

«НАТО від початку заявило, що надасть велику підтримку Україні. Ми в Альянсі домовилися, що здійснюватимемо підготовку українських військових. Проте НАТО завжди підкреслює, що ми не є стороною конфлікту і тому не посилаємо наші війська в Україну», – відзначив генеральний секретар НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден надав дозвіл для України бити американською зброєю по військових об’єктах на території РФ.

Фото: nato.int

Теги по теме
война Харьков
Источник материала
Поделиться сюжетом