В Україні подорожчали огірки
В Україні подорожчали огірки

В Україні подорожчали огірки

Після досить різкого зниження цін, яке спостерігалося на ринку огірка в Україні тижнем раніше, у цьому сегменті знову переважає тенденція до подорожчання. Як повідомляють аналітики EastFruit, причиною подорожчання огірка на українському ринку є суттєве скорочення пропозиції.

Так, практично у всіх тепличних комбінатах на сьогоднішній день проводяться зачистки напередодні підготовки до другої сівозміни, що спричинило значне скорочення вибірок даної тепличної продукції. Тим часом, пропозиція огірка з літніх теплиць також помітно зменшилася, що обумовлено зниженням темпів збирання врожаю через погодні умови.

В результаті ціна на тепличний огірок станом на 14 червня формується в межах 30-50 грн/кг ($0,74-1,23/кг), що в середньому на 30% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. Крім того, цього сезону багато комбінатів відмовилися вирощувати огірки другої сівозміни, або скоротили площі під ними на користь томатів.

Наразі тепличний огірок в Україні вже коштує в середньому на 15% дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. Однак ключові гравці ринку не виключають, що подальше подорожчання в цьому сегменті може вкрай негативно вплинути на темпи збуту.


Перегляди: 0
Источник материала
Поделиться сюжетом