Виростуть соковиті помідори: садівник назвав одну річ, яку потрібно зробити в червні
Виростуть соковиті помідори: садівник назвав одну річ, яку потрібно зробити в червні

Виростуть соковиті помідори: садівник назвав одну річ, яку потрібно зробити в червні

Садівник Монті Дон поділився своїми секретами, які допоможуть виростити найкращий урожай.

Помідори можна висаджувати у відкритий ґрунт в червні, коли ночі стануть теплішими і рослини незабаром почнуть давати плоди. Щоб отримати найкращий урожай, садівник Монті Дон рекомендує прищипувати бічні пагони помідорів.

Якщо ви цікавитеся доглядом за помідорами, почитайте матеріал Главреду: Помідори будуть великі та м'ясисті: чоловік розкрив рецепт добрива на вагу золота.

Бічні пагони утворюються між листям і стеблом. Хоча вони дають плоди, вони також можуть зробити врожай менш смачним і меншим за розміром, пише Еxpress.co.uk.

"Вони (бічні пагони - Главред) ростуть з особливою силою і хоча вони дають плоди, вони забирають енергію з рослини та зменшують загальний урожай, а також роблять рослину нерівною", - пояснив Монті.

За його словами, бічні пагони треба видаляти в міру появи. Найкращий спосіб зробити це — вранці, коли рослина просинається, просто відламуючи їх пальцями. Якщо ви робите це ввечері, слід пам'ятити, що ввечері вони стають слабкими і рослина може зламатися, тому їх слід зрізати ножем.

Важливо відзначити, що кущові томати не потребують такого виду догляду.

Коли справа доходить до вирощування томатів на початку літа, садівники повинні уникати поширених помилок, інакше вони можуть залишитися без врожаю. Сюди входить відсутність підживлення рослини, що може призвести до поганого врожаю або його повної відсутності.

Королівське садівниче товариство повідомило: "Для посилення плодоношення, особливо з рослинами в контейнерах, підгодовуйте кожні 10-14 днів рідким добривом з високим вмістом калію, коли перші плоди почнуть розвиватися".

Уникайте їх перегодовування, оскільки це також може спричинити проблеми.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Источник материала
Поделиться сюжетом