Slack, де багато корпоративної комунікації, блокує облікові записи з РФ
Slack, де багато корпоративної комунікації, блокує облікові записи з РФ

Slack, де багато корпоративної комунікації, блокує облікові записи з РФ

Відомий постачальник послуг з організації корпоративної комунікації Slack вирішив повністю припинити обслуговування акаунтів, які мають зв'язок з Росією. Причиною такого рішення є ймовірно намагання компанії уникнути санкцій, які запроваджені США нещодавно і вже викликали проблеми у роботі російського фінансового ринку.

Slack дає 30 днів клієнтам

У розісланих месенджером Slack повідомленнях адміністрація компанії попереджає про припинення роботи акаунтів з РФ за 30 днів. Про це пишуть російські медіа із посиланням на листи, які почали приходити від компанії російським користувачам. За повідомленням The Insider, окрім користувачів, що працюють в Росії, буде анульовано доступ і до клієнтських записів користувачів, що придбали ліцензований доступ на використання Slack за межами РФ.

IT-послуги агресору під забороною

Серед напрямків заборони за новим санкційним пакетом вказано заборону надання IT-послуг. Slack посилається саме на санкційний режим як на причину блокування роботи акаунтів користувачів з РФ. У повідомленнях компанія також вказує на те, що ця заборона стосується не лише тих, хто фізично знаходиться на території Росії, але й фактично має зв'язок із РФ.

Обмеження роботи такого продукту можуть спричинити утруднення у роботі компаній, які потребують інноваційних рішень. Як і у випадку блокування SWIFT, в Росії зможуть знайти замінник, проте це не буде прямим аналогом зручному продукту.

Источник материала
Поделиться сюжетом