5 лайфхаків, які допоможуть швидше вчитися новому: про них варто знати
5 лайфхаків, які допоможуть швидше вчитися новому: про них варто знати

5 лайфхаків, які допоможуть швидше вчитися новому: про них варто знати

Навчання – це невіддільна складова успіху, тож про нього не варто забувати й після того, як ви випустилися зі школи, курсів чи університету. А кілька простих порад допоможуть зробити навчання простішим та ефективнішим.

Тренуйтеся у швидкому читанні

Що більше інформації ви споживаєте, то більші у вас шанси дізнатися щось нове та цікаве. А якщо ви вчитеся візуально, швидке читання допоможе вам вивчати речі набагато швидше.

Навчайте інших

Просто уявіть, що вам потрібно не просто вивчити матеріал, але і пояснити його комусь іншому. Повірте, це значно пришвидшить ваше навчання. Цей метод дозволяє вашому мозку навчатися набагато ефективніше, ніж коли ви просто, до прикладу, вирішуєте тести.

Робіть нотатки на папері

Звісно, гаджети зараз дозволяють записувати все відразу на телефон чи ноутбук, проте під час навчання варто подумати про ведення простого конспекту на папері. Попри те. що цей спосіб може здатися старомодним, він дозволяє вам краще запам'ятовувати та вчити нову інформацію.


Конспект може бути корисним у навчанні / Фото Pexels

Робіть перерви

Так, постійне навчання може здаватися привабливим, адже якщо ви не будете робити перерв, тоді зможете вивчити більше. Та насправді це не так. Краще приділяти приблизно 30 – 50 хвилин на вивчення нового матеріалу. Довші проміжки призводять до того, що ваш мозок працює вже не так ефективно.

Знайдіть наставника

Наставництво – це дійсно найпростіший спосіб вивести свої навички на зовсім новий рівень. Наставник може поділитися не тільки інформацією, але і досвідом, а цього отримати від самостійного навчання ви не зможете.

Источник материала
Поделиться сюжетом