Фаршировані кабачки з м'ясом в духовці: як приготувати бюджетну сезонну страву
Фаршировані кабачки з м'ясом в духовці: як приготувати бюджетну сезонну страву

Фаршировані кабачки з м'ясом в духовці: як приготувати бюджетну сезонну страву

Якщо у вашому холодильнику є кабачки – сім'я точно не залишиться голодною. Це дуже універсальний продукт, який можна використовувати у приготуванні різноманітних страв. Один з найшвидших способів – запікання.

Ідея приготування фаршированих м'ясом кабачків опублікована на сторінці фудблогерки Ольги Білоус (bilous_olha) в Instagram. Ще й дуже бюджетно.

Інгредієнти:

  • кабачки – 3 шт.
  • курячий фарш – 0,5 кг.
  • сир твердий – 200 г
  • яйце
  • томатний соус (або помідори у власному соку) або помідори – 2 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 середня шт
  • часник

Спосіб приготування:

1. Кабачки розрізати навпіл та вийняти серединку (її не викидати).

2. Викласти в форму для запікання на фольгу, змащену олією.

3. Олією змастити самі кабачки.

4. Поставити в духовку на 15 хвилин за температури 180 градусів.

5. На олії (оливковій чи соняшниковій) обсмажити нарізану кубиками цибулю, потерту моркву та нарізані кубиками серединки кабачків.

6. Додати фарш. Обсмажити.

7. Посолити, поперчити, вичавити часник.

8. Додати томатний соус (або помідори нарізані). Протушкувати.

9. В охолоджений фарш додати яйце, викласти на кабачки.

10. Поставити в духовку на 30-35 хвилин за температури 180 градусів.

11. За 5 хвилин до готовності посипати натертим сиром.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Пряні мариновані кабачки
  • Мариновані кабачки з петрушкою і кетчупом
  • Кабачки в клярі
Источник материала
Поделиться сюжетом