Генштаб оцінив ситуацію на різних фронтах
Генштаб оцінив ситуацію на різних фронтах

Генштаб оцінив ситуацію на різних фронтах


З початку доби на Покровському напрямку окупанти 36 разів атакували позиції ЗСУ, 25 штурмів успіху не мали, ще 11 атак – тривають.


Від початку доби кількість бойових зіткнень усією лінією фронту зросла до 88, зокрема на Покровському напрямку окупанти 36 разів атакували позиції Сил оборони. Про це Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в неділю, 16 червня.

Зазначається, що впродовж дня ворог інтенсивно нарощує темпи наступальних та штурмових дій, шукає шляхи аби вклинитися в оборону та спробувати вибити українські підрозділи із зайнятих рубежів. Бійці ЗСУ дають гідну відсіч окупантам, нищать особовий склад і техніку.

На Харківському напрямку російські загарбники двічі атакували в районі Вовчанська. Підрозділи Сил оборони успішно відбили один штурм противника, ще один триває. По Вовчанських Хуторах ворожа авіація зі сторони російського Бєлгорода завдала два удари 16 НАРами. 

 
На Куп’янському напрямку українські бійці стримують натиск росіян біля Берестового та Степової Новоселівки. На даний час там триває два боєзіткнення. По селу Піски-Радьківські окупанти завдали удару керованою авіаційною бомбою, по Синьківці вдарили 16 НАРами. 
 
На Лиманському напрямку впродовж дня противник 10 разів атакував в районах Макіївки, Невського, Дружелюбівки та Греківки. Активно застосовує авіацію, зокрема,  завдав три удари шістьма КАБами по Дружелюбівці, ще два удари, теж шістьма КАБами, по Шийківці. Українські воїни три штурмові дії відбили, ще сім боєзіткнень тривають. 
 
За попередньою інформацією, втрати армії Росії на даному напрямку склали: 54 окупанти,  одна ББМ та склад боєприпасів. 
 
На Покровському напрямку росіяни не зменшують темпів наступу. Від початку доби ворог 36 разів атакував оборонні рубежі українських захисників. 25 штурмів агресора успіху не мали, ще 11 атак тривають.
 
Ще 10 бойових зіткнень відбулося на Курахівському напрямку. ЗСУ відбили п’ять атакувальних дій ворога. Ще стільки ж продовжуються. Авіаційних ударів КАБами зазнали Гірник та Костянтинівка.  За попередньою інформацією, втрати ворога на даному напрямку склали 56 окупантів та одна станція РЕБ. 
 
На Придніпровському напрямку захисниками відбито п’ять атак росіян в районі Кринок. Ситуація контрольована. На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, на початку травня російські війська почали наступ на півночі Харківської області. Окупанти захопили близько 10 сіл, переважно у “сірій зоні” і почали бої за місто Вовчанськ. 

За даними ЗСУ, з початку наступу на Харківському напрямку російські загарбники втратили 4000 військових. Росія не відмовилася від планів продовжувати наступ у Харківській області, попри важкі втрати.



Источник материала
Поделиться сюжетом